Ajánló,  Zene

Albumajánló 2020 (2.rész)

A héten már olvashattátok a 2020-as zenei ajánlónk első részét, most pedig itt a második rész, amiben külföldön tevékenykedő női előadók munkái szerepelnek.

Dua Lipa – Future Nostalgia

A 2015-ben feltűnt albán származású, angol énekesnő elsöprő sikerrel került a világ legfelkapottabb előadói közé. A 2019-ben készített második lemezét hatalmas várakozás előzte meg. A ’70-es, ’80-as évek által inspirált hanganyag 13 dalt sorakoztat fel, egy-egy közreműködéssel, amiben DaBaby és Angéle vettek részt. Augusztusban „Club Future Nostalgia” címmel egy DJ Mix lemez került a piacra, amiről a legkülönlegesebb a „Levitating” átdolgozása lehet, Madonnával és Missy Elliottal karöltve.

Ariana Grande – Positions

Az énekesnő hatodik albuma kisebb meglepetésként érte a rajongókat, hiszen a címadó „positions” mindössze egy héttel előbb jelent meg, október 22-én. Egyes statisztikák szerint a jelenlegi elsőszámú énekesnő, 14 szókimondó dalt készített (magánéletről, kritikákról) csapatával, olyan előadókkal együttműködve, mint Doja Cat, Ty Dolla Sign, és The Weeknd.

BENEE – Hey u x

Az új-zélandi Stella Rose Bennett, művésznevén BENEE, már 2017 óta hivatalosan tevékenyledik, mint énekesnő, de az igazi sikert a 2019-es „Supalonely” című dala hozta el. Ugyanis tavaly tavasszal elterjedt a TikTok alkalmazásban, így nem tétlenkedtek, és novemberben elhozták az újdonsült rajongóknak a debütáló albumot. Többek között Grimest, és Lily Allent is hallhatjuk egy-egy dal erejéig.

Little Mix – Confetti

Az angol lánybanda hatodik nagylemezét márciusban harangozták be, előző albumuk az „LM5” kislemezének a Wassabinak a videóklipjében, egy konfetti-robbanással. Ezt követően megjelent az első single a „Break Up Song”. A teljes felvétellel júliusban végeztek, de továbbra is csak dalokat jelentettek meg. („Holiday”, „Not a Pop Song”, „Happiness”, „Sweet Melody”, „Confetti”) Aztán november 6-án kikerült mind a 13 dal, viszont nem sokáig örülhettek a fanok. December 14-én jött a hír, miszerint az egyik tag, Jesy Nelson kilép a zenekarból, hogy több időt tudjon fordítani mentális egészségére.

Lady Gaga – Chromatica

A sokszor extravagáns Lady Gaga tavaly szintén hatodik stúdióalbumával örvendeztette meg a közönségét. Sajnos a koronavírus okozta helyzetnek köszönhetően az eredeti április tizedikei megjelenés elcsúszott május 29-re. A 16 zeneszámot 3 egységre lehet bontani, és szintúgy hárman vendégeskednek a Chromaticán, névszerint Ariana Grande, a koreai lánycsapat, a Blackpink, és a legendás Elton John.

Katy Perry – Smile

A nemrég édesanyává vált Katy ötödik albumát, a Witnesst követi a sorban ez a korong, három év elteltével. Talán az eddigi legszemélyesebb ihletettséggel rendelkező dalokról van szó, említésre kerül az egészséges önkép mellett a családja is. Mi több a headliner kislemez címe, majdnem megegyezik Orlando Bloommal közös kislányuk nevével.

Halsey – Manic

Az amerikai énekesnő harmadik nagylemeze még a 2020-as év legelején, január 17-én került a boltok, és a virtuális zenemegosztók polcaira. Egy nyugodtabb, közvetlen anyagról van szó, pedig eredetileg egy sötétebb hangvételű lemeznek készült. Ennek következtében a 2019-es Nightmare nem került fel, viszont a Without Me, a Graveyard, és a 25. születésnapján kiadott clementine igen. Persze a 26. születésnapjára szintén készült egy különlegességgel, mégpedig egy kibővített verzióval. Mindkét változaton találkozhatunk Dominic Fike-kal, Alanis Morissette-tel, és a BTS zenekarban tevékenykedő SUGA-val.

Taylor Swift – evermore

Ahogy azt már olvashattátok, első számunkban terítékre került Taylor „folklore” korongja, aminek a híre a semmiből jött, és tört előre a toplistákon, miközben ő maga egyszerre tért vissza régi énjéhez és újult meg. Azonban ő és csapata is azok közé tartozik, akikre jó hatással van a bezártság, hiszen december 10-én egy újabb bejelentés jött. Ezután szintén kevesebb, mint 24 óra elteltével publikálásra került az „evermore”. A 15 dalból 3 kollaboráció; részt vesz benne a HAIM, a The National, és a már állandó vendégnek számító Bon Iver.

További hallgatásra érdemes lemezek: Selena Gomez – Rare, Miley Cyrus – Plastic Hearts, Sophie Ellis-Bextor – Songs from the Kitchen Disco, Chloe x Halle – Ungodly Hour, Kylie Minogue – DISCO, Alicia Keys – ALICIA, Kelsy Karter – Missing Person, Mali-Koa – Hunger, Alanis Morissette – Such Pretty Forks In The Road

2 hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.