Ajánló

Albumajánló (2020 nyár)

Ellie Goulding – Brightest Blue

Az angol énekesnő negyedik nagylemezére 5 évet kellett várni, a július 17-ei megjelenésig, ettől függetlenül teljes mértékben hozta az elvárásokat. Előzőekben is híres volt energetikus stílusáról, ugyanakkor kellemes hangszínével egyensúlyozva ezt. A korong két részre bontható, az A-oldalon saját dalai, míg a B-oldalon a közreműködések kaptak helyet, így összesen 18 számot találhatunk rajta. Az elmúlt évek single-ként kiadott dalai (“Flux”, “Close to me”, “Hate me”, “Sixteen”) szintén szerepelnek a listán, az artwork különleges színei pedig vonzzák a tekintetet.

Taylor Swift – folklore

A nyár nagy meglepetése, amit a megjelenés előtt az énekesnő és csapata, egy nappal ezelőtt jelentettek be, vagyis július 24-én már hallgathatták a rajongók. Marketingfogás ide vagy oda, a siker garantált volt. Kicsit visszahozza a kezdeti Taylort, mégis friss érzelmeket, és hangvilágot foglal magába. A 16 dal között található egy featuring is a Bon Iver művésznevet viselő, Justin Vernonnal, ez az „exile” címet viseli. A merchandise egyenesen fantasztikus lett, majdnem mindent is készítettek, legikonikusabb darabja mégis a „cardigan” című melódiához gyártott kötött pulóver. Taylor ezenfelül, az éneklés, és a dalszerzői munkálatok mellett, a produceri feladatokból is kivette a részét. Lehet éppen ezért is olyan őszinte, arról nem is beszélve, hogy nyugalom árasztja el a teljes világot, ami a hangok alapján elénk tárul.

Fiúk – Mivanveletek

Ha azt nézzük, kicsit kilóg ebből a sorból a következő anyag, nemcsak a nyelv miatt. Az 5 dalos EP június 26-án jelent meg, és ez a zenekar első albuma, noha előző évben már 5 kislemezt – köztük van a korongon is szereplő „Ballada” – megjelentettek. Ismerősen csenghet a 2018-ban alakult, de 2019-ben debütált formáció, hiszen már többször koncerteztek Kiskunfélegyházán, ami talán nem is olyan véletlen. A Fiúk érdekessége, miképp próbálnak a mainstream pop és az underground között félúton evezni, miközben stílusuk a kelet-európai keserűséget és az amerikai feeling good érzést vegyíti, R’n’B és indiepop elemekkel keverve. A harmadik dal, ami a „Vártam rád” nevet viseli, videoklipet is kapott, főszerepben a Rossz versekből ismert Nagy Katicával. A szöveg női szemszögből dolgozza fel a szakítást, a dallam mégis vidám. A következő videót októberre várhatják az érdeklődők, a koronavírus miatt eltolódott lemezbemutató esemény pedig ősszel a fővárosban, pontosabban a Trip hajón lesz megtartva.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.