Ajánló

Filmajánló (2020 december)

  • Az éjféli égbolt ( The Midnight Sky 2020): Manapság egy csomó filmben, tévésorozatban, könyvbe, és videójátékban hallhatunk olyan sztorikat, miszerint nem tudtuk megállítani a klímaválságot, és emiatt képtelenek voltunk új utak után nézni, amely segítséget tudna nyújtani ebben a kényes helyzetben.  George Clooney most egy ilyen filmet mutat be.

A sztori arról szól, hogy miután megszakadt a kapcsolat egy csapat asztronautával egy Augustine(George Clooney) nevű szerelőnek el kell érnie egy antennát, hogy jelezni tudjon a csapatnak a kialakult veszély helyzetről, ami az egész emberiség jövőjét veszélyezteti. Ám George Clooney karakterének nem kell egyedül belevágnia az egész akcióba. Vele tart még egy árva kislány is, aki nem fél a kihívástól. Egy izgalmas, két órán át folyó túlélésért küzdő történetet fogunk majd látni. 

A főszerepben:  George Clooney, Felicity Jones, David Oyelowo, Kyle Chandler, Demián Bichir, valamint, Ethan Peck, mint a fiatal Augustine. 

A film december 23-án érkezik a Netflixre.

  • Ma Rainey: A blues nagyasszonya (Ma Rainey’s Black Bottom 2020):  Van olyan ember, akinek a zene az csak egy értéktelen dolog, viszont van olyan ember is, aki azt gondolja a zene a minden, nélküle nem tud létezni. Képzeljetek egy olyan világot, ahol mindenki megvan őrülve a zenéért,  a legjobbak próbálnak lenni és ebben a szakmában akarnak kiteljesedni. August Wilson egy történetet álmodott meg, melyet az amerikai mozikban mutattak be, majd most a Neflixen fogjuk látni. A történet „ami mindent megváltoztatott” arról szól, hogy Gertrude „Ma” Rainey próbál felemelkedni az egyszerű afro-amerikai énekes karrierjéből úgy, hogy a zenéje által hagy nyomot a világon. A helyszín Chicago és az 1920-as években járunk, tehát nem éppen a legkönnyebb idő megvalósítania az embernek önmagát. Hazugságokon és igazságokon teli úton kell átmennie „Ma” Railey-nek. Szerencséjére azonban nincs egyedül, vele tart még egy fiatal trombitás Levee nevű férfi, aki szintén érvényesülni próbál. Kettejüknek muszáj lesz karöltve segíteniük egymást, mivel nem számíthatnak másra. 

Rendkívül humoros és történelem hű filmről van szó, amely növeli az emberek empátia képességét, amire ilyen időkben van a leginkább szükségünk. 

A főszerepben: Chadwick Boseman, Glynn Turman, Jeremy Shamos, Colman Domingo, Micheal Potts, Jonathan Coyne, valamint Viola Davis, mint „Ma” Rainey.  

A film december 18-án érkezik a Netflixre.

  • Wonder Woman 1984(2020):  Ha meghalljuk azt, hogy a DC saját filmuniverzumot készít a Marvel példájára, akkor eddig a leginkább gyenge produkciók jutnak eszünkbe, mint a Batman Superman ellen, vagy az Öngyilkos Osztag. Azonban a 2017-es Wonder Woman filmre ez az állítás nem igaz. Egyike a jó DC filmeknek, ami megmutatja, hogy azért nem minden függ a Marveltől. A vírus miatt a film premierjét rengetegszer halasztották már, szerencsére Hollywood nem hagy minket cserben. Idén decemberben néhány moziban levetítik. Azonban a vírusra való tekintettel, aki nem tudja megnézni a mozikban az megtudja majd nézni az HBO-n.  

A történet arról szól, hogy 1984-ben a hidegháború idején Diana Prince az emberek között éli a hétköznapjait és védelmezi őket. Ám amikor felüti a fejét a baj, akkor átváltozik Wonder Womanné, egy igazságért harcoló amazonná. Most azonban jó nagy baj üti fel a fejét, mivel Maxwell Lord (Pedro Pascal) egy kristállyal teljesíteni tudja az emberek kívánságát. Cserébe hatalmat kér. Ezért Diananak nincs is vesztegetni való ideje. Sietnie kell, ha meg akarja menteni a világot. Azonban erre egyedül nem képes, szerencséjére a szerelme, Steve Trevor ebben segítséget nyújt majd és szükség is lesz rá, mert Lord összefogott Wonder Woman egyik ősellenségével Gepárddal (Cheetah). Egy igazi 2 órás akciónak leszünk majd a szemtanúi.  Ha szereted az akciót és a képregény filmeket akkor mindenképpen ajánlom, hogy vedd figyelembe ezt a filmet.  

A főszerepben: Gal Gadot, Chris Pine, Kristen Wiig, Connie Nielsen, Robin Wright, Ravi Patel, Amr Waked valamint Pedro Pascal, mint Maxwell Lord 

A film december 25-én fog érkezni az HBO-ra. 

Boldog Karácsonyt és Boldog új évet kíván az MGM filmajánlója. Jövőre találkozunk, addig is kellemes ünnepeket kívánunk és jó szórakozást.    

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.