Ajánló

Filmajánló (2021. 09.)

Beköszöntött az ősz, ami az iskolakezdést leszámítva tartogat még mást is számunkra. Az idő egyre hűvösebb, a programok lehetősége pedig úgyszintén, viszont van egy remek időtöltés, amit lefogadok hogy mindenki élvez: a mozizás. Úgy vélem manapság inkább preferálják a négy fal közötti kényelmes, filmezős estéket, bár az elmúlt másfél évben szerintem ki kell élvezni a kevésbé korlátozott emberi szabadságunk, na meg mert a moziban igen jó filmeket adnak mostanság…

Nézzük, mire is lesz érdemes elhívni magaddal a barátaid, szeretteid:

  1. Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája

Figyelem MARVEL rajongók, az MCU egy új fázisba lépett, eljött az idő, hogy Shang-Chi élete szemléltetve legyen. A férfi azt hitte végleg lezárta múltját, ám belecsöppent a Tíz Gyűrű elnevezésű titokzatos szervezet hálójába, kénytelen lesz újra szembenézni vele. Címszerepét Simu Liu játssza, partnerei többek között Tony Leung, Michelle Yeoh és Awkwafina. Utóbbi színésznő ismerhető az új Jumanji filmekből, de megmutatta már magát a Kőgazdag Ázsiaiak című, romantikus vígjátékban és az Ocean’s 8 akciófilmben is. A Marvel Studios filmje 2021 szeptemberétől a mozikban!

  1. Miután elbuktunk

Megérkezett a várva várt siker könyvsorozat 3. filmes adaptációja, amely egy Wattpad-os Harry Styles fanfiction volt kezdetleges formájában. Tessa élete egyik legfontosabb döntésének meghozatalára készül, ám hirtelen minden a feje tetejére áll. A lány családjával kapcsolatos titkok felszínre törése minden eddiginél nagyobb próbatétel elé állítja a Hardinnal való kapcsolatát, és ezúttal egyáltalán nem biztos, hogy boldog végkifejlete lesz kettejük szerelmi történetének. A könyvek alapján indulatokkal és vágyakkal túlfűtött szerelmi szál bonyolódódását követhetjük nyomon, amivel a lányok garantáltan azonosulni tudnak.

  1. 30 nap maximum

Rayane fiatal, jóképű, de botcsinálta rendőr, nem túl sikeres a rendőrőrsön és a magánéletben. Egy orvosi vizsgálat során megtudja, hogy legfeljebb harminc napja van hátra. Mivel nincs vesztenivalója, elhatározza, hogy mindent bevetve, igazi hőssé válik a rendőrségen. A férfi innentől kezdve a legelképesztőbb feladatokat is vállalja, és mint valamiféle szuperhős a legvakmerőbb tetteket hajtja végre. Egy üdítő, humoros másfél órás bűnügyi vígjáték.

  1. Free Guy

A Twentieth Century Fox nagyszabású kaland-vígjátékában egy banki alkalmazott rádöbben, hogy valójában háttérszereplő egy open-world videojátékban. Úgy dönt, kezébe veszi az irányítást és ő maga lesz saját története főhőse – ő lesz az a fickó, aki e korlátokat nem ismerő terepen kiigazodva megmenti a világot, de a maga módján… amíg még nem késő. Mindenképp érdemes megnézni a Ryan Reynolds (a.k.a Deadpool) alakította főhős kalandját, amelyben Channing Tatum és Taika Waititi is szerepet vállalt. Előbbit a 21 Jump Street filmekből, valamint a Magic Mike két részéből ismerhetitek, utóbbi pedig a Bosszúállók: Végjáték és a Thor: Ragnarök filmekben is kapott szerepet.

  1. Toxikoma

Magyar életrajzi feldolgozás, Szabó Győző önéletrajzi írásán alapul, mely a két főhős, Szabó Győző (Molnár Áron) és az istent alakító pszichiáter Csernus Imre (Bányai Kelemen Barna) egymásnak feszüléséről és barátokká válásáról szól. A könyv a népszerű színész életének legnehezebb éveit eleveníti fel, egy hosszú évekig tartó drogos zuhanást, melynek végén minden szétesik Győző körül, aki végül rászánja magát az elvonókúrára. Itt találkozik Csernus doktorral, s innen indul a film, ami azt az ego harcot mutatja be, ami a két domináns férfi között zajlott a pszichiátrián. Mindketten bejárják a saját útjukat és megtanulnak valamit a másiktól, amitől a saját életüket is jobb irányba fordítják. Győző és Csernus egymással harcol, de egy ponton mindkettőjüknek el kell jutni a felismerésig, hogy csak közösen juthatnak előre, és hogy van valami, amiben csak a másik segíthet rajtuk.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.