Ajánló

Filmajánló (2021/1)

Idén már lesz olyan film, amit a rendes mozikban tudunk majd megnézni, és lesz olyan is, amit valamelyik streaming szolgáltatáson tudunk majd megtekinteni (Netflix, HBO, Amazon Prime Video, Hulu).

  1. Lelki ismeretek (Soul – 2020): Felmerült már benned az a kérdés, hogy miért vagyunk ezen a Földön és hová kerül a lelkünk miután meghaltunk? A Pixar egy ilyen történetet mesél nekünk. Egy olyan történetet, amelyben meglelhetjük a választ a kérdésekre, amelyek nem hagynak minket nyugodni. A történet főszereplője egy Joe nevű énektanár, aki éli a mindennapi hétköznapi életét, ám a vágya az, hogy híres zenész lehessen, és amikor úgy tűnik sikerül neki elérnie az álmát, hirtelen meghal, és a túlvilágra kerül, ahol megismerkedik 22-essel, aki szintén ott van. Ketten együtt össze kell dolgozniuk, ha vissza akarnak térni az élők sorai közé. Sietniük is kell, mert az idő az ellenség. Ha szereted a vicces és szórakoztató, ám mégis tanulságos filmeket akkor mindenképp ajánlóm, hogy nézd meg.

A főszerepben: Jamie Foxx, Tina Fey, Rachel House, Alice Braga, Richard Ayoade, Graham Northon, valamint Questlove, mint Lamont „Curley” Baker

A film premierje itthon január 28-án lesz.

https://www.imdb.com/title/tt2948372/?ref_=nv_sr_srsg_0

  • A fehér tigris (The White Tiger – 2021): Mit tudtok Indiáról? Tudtátok-e, hogy angol gyarmat volt és a nép sokáig elnyomásban részesült? Hollywood-nak hála azonban sokkal több, Indiával kapcsolatos sorozatot és filmet láthatunk, amelyek egy kicsit megismertetik velünk a kultúrát és a szokásokat. A Gettómilliomostól kezdve, a Pi életén át, egészen az Extraction-ig, rengeteg ilyen témájú filmet láthatunk.

A híres könyvadaptáció megrendezését most, Ramin Bahrani (a Fahrenheit 451 rendezője) vállalta. A történet középpontjában egy Balram nevű fiatal indiai fiú áll, aki az indiai alvilág egyik legnagyobb maffiózó fiának a sofőrje akar lenni. Az állást egyhamar meg is szerzi, ám rá kell jönnie, hogy az aranyéletnek komoly ára van. A rosszabbnál is rosszabbul bánnak vele, többször megalázzák, megütik, és olyan dokumentumokat íratnak alá vele, amiket nem ért. Mindezek ellenére Ramin nem adja fel a reményt és ahelyett, hogy kilépne az egész örületből, inkább taktikát vált és szépen lassan próbálja felküzdeni magát a ranglétrán. Egy igazi Keresztapa-szerű sztorit láthatunk Trash elemekkel fűszerezve. Ha szereted az izgalmas akciódús filmeket, akkor mindenképpen a figyelmedbe ajánlom ezt a remekművet.

A Főszerepben: Adarsh Gourav, Pryjanka Chopra, Rajkummar Rao, Mahesh Manjrekar, Swarrop Sampat, Kamlesh Gill, Aaron Wan, valamint Nalneesh Neel, mint Vitiligo Lips.

A film január 22-én debütál a Netflixen.

https://www.imdb.com/title/tt6571548/?ref_=nv_sr_srsg_0

  •  Apáim nyomában( Double Dad eredeti nyelven: Um Pai no Meio do Caminho – 2021):

Tapasztaltatok-e vagy hallottatok-e már olyan gyerekekről, akik nem tudják, hogy ki az igazi szülője? Ez is egy ilyen történet lesz. A középpontjában egy fiatal tizenéves lány áll, aki az édesanyjával él és nem tudja ki az apja. A kislány úgy dönt megkeresi az apját az anyukája régi kapcsolatain keresztül, és a nyomok egészen Rio-ig vezetnek. Szerencséjére könnyedén megtalálja az apját. Azonban az ünnepléssel még várni kell, mert sajnos nem egy, hanem két lehetséges apajelölt van. Így mindenkinek fel kell készülnie egy igazán bonyolult életre. A lánynak azért, mert nem tujda ki az igazi apja, a két férfinak azért, mert az apaság kalandjai állnak előttük, amire egyikük sem volt igazán fel készülve. Ha szereted a vicces komédia filmeket, és ha nagy Mamma Mia rajongó vagy akkor ez egy neked való film.

A film várhatóan január 15-én debütál a Netflixen.

https://www.imdb.com/title/tt11821818/?ref_=nv_sr_srsg_1

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.