Ajánló

Filmajánló (2021 március)

Bizonyára már ti is érzitek a szigorítások hatásait, amelyek az elmúlt hetekben következtek be a COVID járvány miatt. Amíg a vírushelyzet nem javul, itt egy pár sorozat, ami segíthet elterelni a figyelmeteket erről, picit visszakaphatjátok a régi életeteket.

1. Invincible (2021): Éreztétek már azt, hogy néha olyanok vagytok, mint a szüleitek vagy azt, hogy milyen nehéz is tud lenni néha az élet? Ha igen, akkor ezzel nem vagytok egyedül. Mindannyiunk élete folyamán vannak akadályok, amelyeket néha nem tudunk megoldani. Szerencsére nem vagyunk egyedül, mert mindig számíthatunk a családunkra vagy a barátainkra; ez is egy ilyen történet lesz. A Preacher és a The Boys című képregények után most a Robert Kirkman által készített népszerű képregény világát dolgozza fel az Amazon Prime. A történet szerint Mark Grayson egy normális tinédzser, akinek a világában léteznek a szuperhősök, és az egyik legnagyobb hős az apja, Nolan Grayson a híres Omni-Man. Miután Mark rájön, hogy örökölte az apja képességeit (golyóálló, szupererős és tud repülni) a 17. születésnapja után dönt úgy, hogy elkezdi az erejét használni és Invincible-ként felveszi a harcot a gonoszokkal szembe, ezáltal az édesapja nyomdokaiba lépve. Mark egy életre szóló kalandba vág bele, amely olyan titkokat fed fel, amikről korábban álmodni sem, mert volna. Ha szereted a The Boys-hoz hasonló, antiszuperhősös sorozatokat, és a Trónok harcában megelevenülő nagy epikus csatákat, amikben rengeteg cselekmény és karakter áradat van, akkor mindenképp ajánlom neked.

A főszerepben: Steven Yeun (Mark Grayson/Invincible), J.K Simmons (Nolan Grayson/Omni-Man), Seth Rogen (Allen the Alien), Zazie Bets (Amber Bennet), Mark Hamill (Art Roseabum), Walton Goggins (Cecil Stedman), Khary Payton (Markus Grimshaw/Black Samson), Jason Mantzoukas (Rex Sloan/Rex Splode), Gillian Jacobs (Samantha Eve Wilkins/Atom Eve), Zachary Quinto (Robot), valamint Chris Diamantopoulos, mint Doc Seismic.

A sorozat március 26-án debütál az Amazon Prime-on.

2. A Sólyom és a Tél Katonája (The Falcon and the Winter Soldier – 2021): Éreztétek már azt, hogy nem könnyű másokkal együtt dolgozni és kompromisszumokat kötni? Ha igen, akkor ez a sorozat talán tud segíteni. A történet a Bosszúállók: Végjáték eseményei után hat hónappal veszi fel a vonalat, amikor egy új terrorista csoport a Flag-Smashers fenyegeti a világ békéjét. A világ megmentéséért Sam Wilsont, másnéven a Sólymot és Bucky Barnest küldik. Mivel ők ketten korábban is nehezen jöttek ki, és Amerika Kapitány halálával, megszűnt a kapocs kettejük között, a feszültség még nagyob lett, mint korábban volt. Érdekes felvetés még, hogy ki örököli majd a Kapitány pajzsát. A Marvel két legismertebb karakterének most muszáj lesz félre tenniük a nézeteltéréseiket, és meg kell tanulniuk bízni egymásban, mivel a gonosz sohasem alszik (aki most Zemo lesz).

Ha szereted a Mission Impossible-szerű kémsztorikat, és ha nagy Marvel rajongó vagy, akkor mindenképp ajánlom neked. A főszerepben: Anthony Mackie (Sam Wilson/Sólyom), Sebastian Stan (Bucky Barnes/A Tél katonája), Wyatt Russell (John Walker), Emily VanCamp (Sharon Carter/Agent 13), Daniel Brühl (Helmut Zemo báró), Erin Kellyman (Karli Morgenthau), valamint feltűnik még Don Cheadle, mint James Rhodes, másnéven Hadigép (War Machine)

A sorozat március 19-én debütál a Disney+-on, sajnos a magyar premierről még nincs információ.

3. Tűzgyűrű: Senki földje (Pacific Rim: The Black 2021): Éreztétek már azt, hogy egyedül vagytok, vagy teljesen reménytelen a helyzetetek? Ha igen, akkor szeretném ha tudnátok, ez soha nincs így. Ez a sorozat, amelyről most beszámolok, segít megérteni a mostani helyzetet és arra inspirálja az embereket, hogy töltsünk több időt a szereteinkkel és a barátainkkal.

A népszerű, 2013-ban Guillermo del Toro rendezésével készült Tűzgyűrű című film sikere után várható volt a folytatása, ami most sorozatformájában köszöntött ránk. A történet szerint (ami a két film után veszi fel a fonalat), amikor kinyílt az átjáró, amin át a kaiju szörnyek jöttek a világunkba, Ausztráliát amilyen gyorsan lehetett evakuálták és lezárták. Azonban a megmenekülés nem mindenki számára valósult meg, így sok civil beleértve két testvér is lemaradt, emiatt pedig elvesztették a szüleiket. Taylor és Hayley, hogy életben maradjanak Sydney városán kívül rejtőztek el egy barlangban, ahol a hátrahagyott ételekből próbálják túlélni a támadást, azonban úgy érzik teljesen reménytelen a helyzetük. Egy nap azonban a szerencse rájuk mosolyog, és megtalálják a reményt, ami nem más, mint egy régi Jaeger robot páncél. A testvérek minden erejüket és kitartásukat latba vetve, próbálják használni a páncélt, hogy fel tudják venni a harcot a szörnyek ellen. Itt sem minden az, aminek látszik, mert sok titokra derül fény.

Ha szereted a rejtélyes sorozatokat, és nagy science-fiction rajongó vagy, akkor mindenképp ajánlom, hogy nézd meg.

A főszerepben: Calum Worthy (Taylor Travis), Gideon Adlon (Hayley Travis), Ben Diskin (Kaiju Boy), Victoria Grace (Mei), Andy McPhee (Shane), Jason Spisak (Ford Travis), Allie MacDonald (Brina Travis), valamint Max Martini, mint Hercules „Herc” Hansen.

A sorozat március 4-én debütált a Netflixen.

4. Az űr vége (Final Space 2018): Bizonyára sokan gondoltatok már arra, mi van ha létezik élet a Földön kívül, vagy abban több dimenzió is létezik? Ez is egy ilyen sztorit dolgoz fel.

A történet szerint Garry Goodspeed miután egy csatában elvesztette szerelmét Quinn-t és bolygóját, úgy dönt egy másik dimenzióban elindul egy hosszú, humoros és veszélyekkel teli utazásra az űrbéli barátaival, hogy megmentse a Földet, és legyőzze a másik dimenzióban élő szörnyeket, a Titánokat. Az utazás rengeteg csavaros történetet hoz, ami megkérdőjelezi a karakterek szerepét a történetben. Ha szereted a humoros Star Wars témájú filmeket, és a komoly tanulságról szóló rajzfilmeket, akkor mindenképpen ajánlom, hogy nézd meg.

A főszerepben: Olan Rogers (Gary Goodspeed), Steven Yun (Little Cato), Fred Armisen (KVN), Tom Kenny (HUE), Ashly Burch (Ash Graven), Ron Funches(Fox), Claudia Black (Sheryl Goodspeed), Coty Galloway (Avocato), t valamint feltűnik még David Tennant, mint Jack, másnéven The Lord Commander.

A sorozat 3. évada március 20-án érkezik az Adult Swimre (az első két évadot a Netflixen lehet megtekinteni).

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.