Ajánló

Filmajánló (2020/1)

Az idei évben a koronavírus a filmgyártásra is hatással volt. Sok, tavaszban érkező film premierjét el kellet halasztani, filmforgatásokat állítottak le. Mivel a vírus az USA-ban továbbra is erősen terjed, így nem várható komolyabb enyhítés egyenlőre. Voltak olyan filmek, amelyek végül VOD-n (Video On Demand) jöttek ki. Azonban a mozis élményt semmi sem pótolhatja. Egy nemrégiben felmért kutatás szerint a szeptember 11-i terror támadás óta nem volt ilyen hatalmas pangás a mozikban, melynek gazdasági hatásai között van jelentős bevételkiesést is.

Azonban a Netflix, az HBO és a Amazon Prime Video számára nagyon sikeres év volt eddig 2020. A karantén alatt az emberek nem tudtak sehova se menni. Otthon tartózkodtak, így várható volt, hogy ha minőségi sorozatot akarnak nézni, akkor elő kellett fizetniük az előbb említett csatornák egyikére. Példának okáért, a Netflix-en megszámlálhatatlan sorozat és film jött ki ebben az időszakban.

Nem kell félnünk attól, hogy ez a film hullám leállna, hiszen szeptemberben újabb sorozatok és filmek várhatók.

Sorozatajánló:

Ez az ajánlás olyan sorozatokra vonatkozik, amelyek szeptemberben jönnek ki. A filmipar mellett egyre jelentősebb szerepet kapnak a film iparágban a sorozatok. Ezért kezdem ezzel az ajánlómat.

  • Family Guy (1999) 19. évad: Amerika egyik legnépszerűbb sorozata. Ha megkérdezném valakitől, aki nem is nézi a sorozatot, hogy mutassa be a főszereplőket, minden bizonyára tudná.

A sorozatot Seth MacFarlane találata ki és már a kezdetek óta ő a hangja Peternek, Briannek, Stewienak, Quagmire-nek, és Carter Pewterschmidt-nek. Ezen kívül Seth az alkotója az Amerikai Faternek és a Cleveland Shownak. Meg Griffin hangját a híres színésznő Mila Kunis adja. Ha a egy hosszú nap vagy egy hosszú, kimerítő tanulás után keresel egy sorozatot ami kikapcsol, akkor a Family Guyt neked készítették. Nagyon humoros. Egyszerű történetekből képesek mindenféle állati vicces dolgot kihozni. Néha az ember a sok vicc és poén között felismeri magát, és azt mondja: – Ja, ilyet még néha én is szoktam csinálni.:)

A sorozat új évadja: szeptember 27-én fog érkezni.

  • Stranger Things (2016): A Netflix egyik legjobban sikerült tévé sorozata, amelyet két testvér talált ki. A sorozat az 1980-as években játszódik. Ha röviden kéne leírnom a történetet, azt mondanám olyan, mint az E.T. megsózva Stephen King szerű elemekkel. A sorozat nagyon sok mindent feldolgoz. Leginkább a családról és a barátságról, emberi kapcsolatokról szól, mély pszichológiai tartalommal. A sorozatnak nagyon sok szereplője van és a részek egymásra épülnek. A sorozatban van ensemble cast, mint a Trónok harcában. Van, hogy egy részben a karakterek néha csak egy kicsit közelebb kerülnek a célhoz, viszont annyira sok karakter van benne, hogy szinte azt is mondhatnánk, hogy nem történik semmi. Ez mégsem így van, hanem épp, hogy az ellenkezőjét élhetjük át: a szemünk előtt bonyolódik tovább a cselekmény szövevényes szála. Azonban figyelmeztetnem kell nézőket, hogy ha egyszer elkezdik nézni a sorozatot akkor gyorsan beszippanthatja a történet, mert annyira izgalmas és jó a sztorija, hogy egy idő után képtelen lesz vele az ember egyszerűen be telni. A sorozat ezen kívül nagyon jól tükrözi az akkori világot: a hidegháborút, az akkori gondolkodást, és a 80 évek díszletét, jelmezét, feelingjét hozza. Ha jellemeznem kéne a sorozatot akkor azt mondanám, hogy vétek lenne kihagyni. 

Főszerepben: Winona Ryder, Daivd Harbour, Millie Bobby Brown, Joe Keery, Sadie Sink, valamint Sean Astin (Csavardi Samu).

Az új évadra sajnos 2021-ig kell várnunk, viszont a mostani pletykák szerint ez az új negyedik évad lesz majd a legjobb évad a sorozatból és lehet nem is az utolsó.

Filmajánló:

  • Mulan (2020): Alapvetően mindenki ismeri a Disney egyik sikeres rajzfilmjét. Sok idő elteltével Niki Caro rendezésével érkezik az új Mulan. Valószínűleg voltak egy páran, akik látták a Guy Ritchi féle új Aladdin-t vagy a Tim Burton által rendezett Dumbot vagy a Jon Favreau által rendezett Oroszlánkirályt. A Disney most a Mulan sztoriját dolgozta fel újra és az előzetesek alapján azt kell mondanom, hogy itt is változtattak a sztoriján. Ezért érdemes megnézni ezt az új filmet, mert Amerikában igaz a Disney+ lesz elérhető. Szerencsére Magyarországon meg lehet majd nézni a mozikban. A Mulan sztorija egy félelmet nem ismerő nőről szól, aki a hunok elleni háborúban beáll a seregbe édesapja rossz állapota miatt. Mulan fejlődését és vívódásait tudjuk végig nézni két izgalmas órán keresztül, valamint az érzéseit a parancsnoka iránt.

A film várható érkezése 2020. szeptember 10-e.

  • Kingsman: A kezdetek (The King’s Man 2020): A népszerű képregény alapján készült film a Kingsman: a titkos szolgálat sikere után várható volt, hogy lesz folytatása. Amit 2017-ben meg is kaptunk Az aranykör néven, ami szintén nagyon jó kritikát kapott. Most Matthew Vaughn rendező által jön egy új Kingsman film. Az első részben említett sztorit meséli el, szövi tovább, hogy jobban megismerjük a Kingsman eredet történetét. A sztori az első világháború idején játszódik. A főszereplő Duke Oxford-ot a híres színész Ralph Fiennes alakítja. A sztori röviden annyi, hogy a Kingsmannek meg kell állítania egy Raszputyin nevű személyt, aki meg akar gazdagodni az első világháborúból. Egy nagyon izgalmas akció és kémfilmet fogunk látni, az 1900-as évek eleji technológiát hívva életre.

A főszerepben Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Daniel Brühl, Djimon Hounsou, Stanley Tucci, Aaron Taylor-Johnson valamint Rhys Ifans.

A film várható érkezése 2020.szeptember 17.

  • Enola Holmes (2020): Nyilván sokan ismerik már Sherlock Holmes sztoriját. Sherlock Holmes a világ egyik legjobb és az egyik legismertebb detektívje. Azonban most ez a történet nem róla szól, hanem a húgáról Enoláról és az ő kalandjairól. Az úton elkíséri őt a bátyja Sherlock és a legidősebb testvérük Mycroft Holmes is. A Netflix a népszerű könyv adaptálása remélhetőleg kapunk egy igazán rejtélyes és szerethető sztorit. A film rendezését   Harry Bradbeer vállalta, aki a népszerű Fleabag sorozatot rendezte.

A film főszereplőjét Millie Bobby Brown (Stranger Things-Eleven) fogja játszani, most Sherlock Holmes a híres Henry Cavill (Az acélember-Superman) fogja játszani, Mycroft Holmes szerepét nem más fogja betölteni, mint Sam Claflin (Az éhezők viadala: Futótűz-Finnick)

A film várható érkezése: 2020. szeptember  23.

  • Az Új Mutánsok (2020): Napjainkban sok fiatal szereti a Marvel képregények filmjeit és a mozikban évről-évre jönnek ki az új részek. Azonban azt kevesen tudják, hogy az egész Marvel mánia 2000-ben kezdődött el, amikor ugyanis kijött az első X-Men film amely később, mint kiderült “képregény-filmek korának” elindítójaként tekintenek. A mostani film körül nagyon sok kérdés van. Miért halasztották el négyszer a premierjét, tagja e az MCU-nak (Marvel Cinematic Universe) más szóval a Bosszúállók univerzumának. A sztori lényegében arról szól, hogy egy csapat fiatal mutánst elzárnak a világtól. Egy kórházban tesztelik a képességüket. Azonban hamar kiderül, hogy rosszabb helyen nem is lehetnének. Miután rájönnek az igazságra, próbálnak szökni. Hőseink, hogy élve kijussanak arról a pokoli helyről, minden erejüket be kell  hogy vessenek.

A főszerepben Maisie Williams (Trónok harca Arya Stark), Anya Taylor-Joy (Széttörve, Üveg), Charlie Heaton (Stranger Things Jonathan Byers) és Happy Anderson

 A film várható érkezése: 2020.szeptember 3.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.