Ajánló

Könyvajánló (1)

Sophia Amoruso:
#GIRLBOSS
Egy sikeres nő története

A szerző saját életútját körbejáró könyv, amiben megtudhatjuk, mi olvasók, hogy mégis miként sikerült egy fiatal lánynak, Amerika egyik leghíresebb ruházati márkáját a Nasty Galt elindítani. Beleshetünk egy vállalat fejlődésébe, annak elnökének feladataiba, továbbá arra is fény derül, hogyan lett Sophia sikeres üzletasszony a divat világában, annak ellenére, hogy sosem mozgott a népszerű gyerekek köreiben, sőt még jó tanulónak sem lehetett nevezni. Elénk tárja a siker kulcsát, motivál, és arra bíztat, miszerint nem az számit honnan jöttél, hanem az, hogy hova tartasz.

A történetéből sorozat is készült, szóval, ha az olvasás nem fog meg, de a történet érdekel, keresd a szériát a Netflixen.

Jessie Ann Foley:
Egyszerű dal

A grunge mozgalom idején, 1993-ban játszódnak az események, amiket a tizenhat éves Maggie szemszögéből élhetünk át. Családjával Chicagóból költöznek egy ír kisvárosba, ami elsőre unalmasnak tűnik, végül a lány számára is hatalmas fordulatot vesz a hely, és kezdeti kérdéseire fokozatosan megkapva a választ, egyre kevésbé érzi magát elveszettnek. Az oldalak felölelik az első szerelem megélését, a családi kapcsolatok bonyolult világát, a felnőtté válást, és magát az életet, mindezt átitatva a korszak homályos felhőjével, meg persze az akkori leghatásosabb zenekar, a Nirvana jelenlétével.

A könyvhez készített playlistet, megtaláljátok a Spotify oldalunkon.

William Shakespeare:
Szentivánéji álom

Bizonyára sokan „rettegnek”, amikor meghallják Shakespeare nevét, pedig a kötelező olvasmányokon túl, muszáj beismerni, hogy munkássága nem véletlen került az irodalom órák tananyagába. A több, mint 400 éves történet, még mindig igaziként tud hatni, hiszen őszinte szavakkal dobálóznak húsvér emberek. Kifejezetten koncentrálnunk kell, ha nem szeretnénk elveszni a mozzanatok között, mivel az írónk nem állítja meg a tollát, nekünk kell együtt haladnunk az eseményekkel. A kérdés csak az, hogy jobb egy mesevilágban halni (lásd: Rómeó és Júlia) vagy harcolva élni? Azonban ennek megválaszolása az olvasó feladata lesz.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.