Ajánló

Sorozatajánló (2020 december)

2020-ban a koronavírus megjelenése miatt megborult az eddigi életünk. Minden tekintetben a megszokott élet  sokkal nehezebbé vált, és átíródott életünk forgatókönyve. Ez a szórakoztató iparra különösen igaz, mert a távolságtartó intézkedéseknek köszönhetően – igen lekorlátozódott a színházak és a mozik látogathatósága. Sok híres film premierjét is áthelyezték 2021-re (Free Guy, Fekete Özvegy, Dűne), vagy streaming szolgáltatásokon lett bemutatva, esetleg VOD-n(Video On Demand) preferálták. 

Ebben a hónapban kevesebb új sorozat fog debütálni, mint korábban. Ami pedig a mozikat érinti még gyengébb a felhozatal. Arra kell helyezni a fókuszt, ami van, nem pedig arra, ami elmaradt. Azért lesz pár sorozat is a palettán. Jó szórakoztatást és kikapcsolódást  biztosít a számunkra az év utolsó hónapjában. Ha izgalomra vágysz, vagy egy kis önfeledt nevetésre, akkor ezek a filmek és sorozatok lehet érdekelni fognak. 

  • Pennyworth (2019): Bizonyára sokan ismerik a Batman történeteket.  Elvégre a Batman képregények olyan régóta élnek, hogy ma már szinte lehetetlen olyan emberrel találkozni, aki ne olvasta volna már a képregényeket, vagy nem nézet volna meg minimum egy feldolgozást. Az utóbbiból pedig rengeteg van. Az 1960-as évek tévésorozatától kezdve, a 2009-es Christopher Nolan Sötét Lovag trilógián keresztül, egészen a tavaly induló Batwoman sorozatig, rengeteg van.

A DC tavaly egy új sorozatot indított el, mégpedig a Pennyworth-ot. A sorozat Batman komornyikának Alfrédnak az életét mutatja be. Egy kicsit visszamegyünk az időben az 1950-es évek Angliájába, ahol megtudjuk mit csinált Alfréd mielőtt a Wayne családhoz került, és mielőtt Bruce Wayne, más néven Batman legjobb barátja lett volna. A sorozat arról szól, hogy Alfréd a háború után kémként folytatja kalandos életét, és izgalmasnál is izgalmasabb akciókon vesz részt. A már megszokott karakteren túl, másfajta arculatát mutatja meg, mint a megszokott inasét. Egy izgalmas és igazán szórakoztató sorozatról van szó. 

A főszerepben: Jack Bannon, Ben Aldridge, Ryan Fletcher, Dorothy Atkinson, Polly Walker, Jason Flemyng, valamint Emma Paetz, mint Martha Wayne

A sorozat új évada december 13-án érkezik.

  • Transformers: Háború Kibertron bolygójáért trilógia (Transformers: War for Cybertron Trilogy 2020):  A Transformers alakváltó robotok története a nyolcvanas években kezdődött el, és egészen máig készülnek feldolgozások. Az elmúlt évek alatt Micheal Bay ötrészes filmsorozata, és a 2018-ban készült Bumblebee  után most a Netflix volt az, aki feldolgozta ezt a régóta jól ismert történetet. Az idén júliusban kijött sorozat első évadának sikere után várható volt, hogy lesz folytatása. A történet az alakváltó Autobotok és Álcák harcáról szól a Cybertron bolygón,  ahol mindkét oldal a győzelemért küzd. Ám de melyik fél fog végül nyerni? A sorozatban sok ismert figura tűnik fel Optimus Prime-on és Megatronon kívül , Ratchettől kezdve, egészen Jetfire-ig. Egy akciódús, szignifikáns elemekben gazdag, mély tanulságot elmondó sorozatról van szó, mely érdekes lehet nem csak a sci-fi rajongók számára is. 

A sorozat második évada december 30-án érkezik a Netflixre. 

  • Selena: A sorozat (Selena: The Series 2020): Ha a legjobbak akarunk lenni egy szakmában, akkor mindent bele kell adnunk és azáltal, hogy a maximumot adjuk a szakmai életünkben már nem nagyon van időnk a magánéletünkben jól teljesíteni. Ahogy egy mondás tartja: „A sikernek nem titka van hanem ára” (Brian Tracy) . Sok ember azért, hogy híres legyen, elérjen valami nagyot az életben, áldozatokat hoz érte. Ez is egy ilyesmi történetet mesél el. A sorozat Selena Quintanilla Pérez híres énekesnőnek a csúcsra jutását mutatja meg. Időben visszamegyünk az 1980-as évekbe Amerikába, ahol egy ifjú tehetség boldogsággal, szenvedéssel és kihívásokkal teli életét tudjuk majd nyomon követni. Szó lesz benne a siker kezelési gondjáról, a belső vívódásokról és még az álmok valóra váltásáról. Rendkívül érzéki sorozatnak lehetünk a tanúi idén decemberben. Ha szereted az önéletrajzon alapuló sorozatokat és a musical-eket akkor mindenképp ajánlom, hogy nézd meg. 

A főszerepben: Christian Serratos, Ricardo Chavira, Seidy López, Gabriel Chavarria, Noemi Gonzalez, valamint Julio Macias, mint Pete Astudillo

A sorozat első évada december  4-én fog debütálni a Netflixen.

  • A bridgerton család( Bridgerton 2020):  A korona és a Downton Abbey után a Netflix idén karácsonykor egy igazán érdekfelkeltő és izgalmas sorozatot debütál. A sorozat a Bridgerton  című könyv alapján készült, amely egy családról szól. Pontosabban a család gondjairól,  történeteiről az 1800-as években, Londonban. Az elején minden nyugodtan eseménytelenül telik, aztán a sorozat egyik eseménye követi a másikat. A széria a család 8 testvéréről szól, akiknek bár mindene megvan mégsem boldogok. Ezért úgy döntenek a város különböző részein próbálnak szerencsét hátha rátalálnak a boldogságra és a szerelemre. A sorozat lényegében egy történelmi dráma. Ha ki akarsz kapcsolódni egy szédítő és szellemes sztorin, akkor mindenképp ajánlom. 

A főszerepben: Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Claudia Jessie, Sabrina Bartlett, Adjoah Andoh, Harriet Cains, Jonathan Bailey, Ben Miller, valamint Golda Rosheuve, mint Zsófia Sarolta királynő.

A sorozat első évada december 25-én fog debütálni a Netflixen. 

kiemelt kép: https://www.marketing-interactive.com/8-famous-tv-series-posters-recreated-through-the-covid19-lens

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.