Ajánló

Sorozatajánló (2020 november)

Ebben a hónapban is számos új sorozat fog megjelenni, mind a tévében, mind a streaming szolgáltatóknál, amely segít nekünk pihenni, ellazulni, és egy kicsit kikapcsolódni.

kép: Europosters
  1. Doktor Murphy (The Good Doctor) 2017:

 A negyedik évad most külön érdekes lesz, mert behozza a mostani koronavírus sztoriját. Tehát nehezebbé teszik az orvosok munkáját.

A Doktor Murphy megmutatja milyen az orvosok mindennapja, milyen műtéteket végeznek el, hányféle emberekkel találkoznak, és milyen helyzetekkel kell megküzdeniük az életben. Shaun Murphy azon kívül, hogy egy fiatal sebész rezidens orvos, aki karrierje első fokán áll és még nagyon sok emberrel kell beszélnie, sok akadályt kell leküzdenie, mind a magán-, mind pedig a munkahelyi életében. Van más dolog is, amit nem tud leküzdeni, ami folytonos kihívások elé állítja az életben; a gondolkodása ugyanis autista. Shaunnak mindent meg kell tennie, hogy megértesse magát a többi orvossal, mert sokszor emberi életek múlhatnak rajta. Élet és halál közti játszámról szól a sorozat, a tetejébe még ott vannak a váratlan pillanatok, amelyek a nézőket folyton meglepik. Ám Shaun viselkedésén – a helyzetektől függetlenül – a többi karakternek szintén le kell győznie az előttük álló akadályokat, és minden tőlük telhetőt meg kell tenniük, hogy együtt egy csapatként menjenek át rajta. Egy rendkívül izgalmas szórakoztató, elgondolkodtató sorozat, ami segít az embereknek kilépni a „Mátrixból”.

A főszerepben Freddie Highmore, Nicholas Gonzalez, Chuku Modu, Paige Spara, Tamlyn Tomita, Richard Schiff, valamint Hill Harper.

A sorozat negyedik évadja november 2-án érkezik. A sorozat elsősorban az AXN csatornán elérhető, ahol minden csütörtökön új részeket vetítenek.

  • Az ifjú Sheldon (Young Sheldon) 2017: A híres amerikai Agymenők sorozat spin-offja, Az ifjú Sheldon, egy újabb évaddal tér vissza hozzánk. Amint azt a legtöbben tudják – vagy sejtik – a sorozat Sheldon Cooper gyerekkorát dolgozza fel. A sorozat visszavisz minket az 1980-as, 1990-es évekbe, ahol megismerjük a leendő gyerekkori zseni életét, akkori gondolkodását. Rengeteg szereplő és sztori között észre lehet olyan elemeket is venni, amiket az Agymenőkben láttunk már. A sorozat egyik jó tulajdonsága, hogy az Agymenők rajongóinak kérdéseire válaszol, mint a régi Star Wars filmek kérdéseire a Mandalori sorozat. Például: Miért szereti Sheldon a képregényeket? Honnan jön a „BAZINGA!” mondása? Mióta köt Sheldon szerződéseket? Szerencsére a sorozat bőven ad választ ezekre a kérdésekre. Ha egy olyan sorozatot keresel, ami kikapcsol, szórakoztat, akkor mindenképpen ajánlom neked ezt a sorozatot.

A főszerepben: Iain Armitage, Zoe Perry, Lance Barber, Annie Potts, Ryan Phuong valamint Jim Parsons, mint az eredeti Sheldon Cooper.

A sorozat negyedik évadja november 5-én érkezik az HBO-n.

  • Az úr sötét anyagai (His Dark Materials) 2019: Ha már láttátok, vagy halottatok már Az arany iránytű című filmről, akkor ismerős lehet a történet, mivel mindkettő Philip Pullman híres regényét dolgozza fel. Az író híres fantasy-ja, amely harcoló jegesmedvéken és interdimenzionális utazásokon kívül sokkal többet mond el, mint amit mi gondolunk. A tavaly induló HBO adaptáció előzetes nagy sikere után idén visszatér, s tovább visz minket ezen az elképesztően izgalmas sztorin, mely számtalan új tanulságot mond el nekünk. A sorozat lenyűgöző karakterábrázolása és bemutatása minden pontjában meg tudja fogni a nézőt. Ezen a hosszú csavaros eseménysorozaton, amit több, mint 3 könyvbe telt befejezni. Megismerjük az író belső világának, belső gondolatainak a miértjét. Ha nem kifejezetten szereted a fantasy-t, ezt a sorozatot mindenképp ajánlom, mert annyi rejtélyt, kérdést vett fel a nézőben, hogy akár kriminek is lehetne mondani. A történet egy Lyra Jordan nevű lány kalandjait követi nyomon, aki különleges képességekkel van megáldva, de a sorozat nem csak ezek miatt jó, hanem azért is, mert igazán nagy bátorságról, szeretettről, és kitartástól árulkodik a karakterek jellemzése.

A főszerepben: Dafnee Keen, Ruth Wilson, Amir Wilson, Ruta Gedmintas, Lia Williams, Andrew Scott, Lin-Manuel Miranda valamint James McAvoy, mint Lord Asriel.

A sorozat második évadja november 16-án érkezik az HBO-n.

  • A korona (The Crown) 2016: A mai világban ki ne ismerné Erzsébet királynőt? Ki is ő? A legismertebb monarchia képviselője, akit ma is nagyon nagy tisztelet övez, és még sok kérdés kíséri. Milyen cselekedetei voltak? Milyen volt számára az uralkodás? Milyen híres emberekkel találkozott élete során? A 2016-ban a Netflixen bemutatott sorozat ezekre a kérdésekre add választ. A széria Erzsébet királynő hosszú és igen csak komplikált életét vetíti elénk. 1952-től egészen napjainkig kíséri, követi nyomon a királynő tetteit és gondolatait. A sorozatban a történelem számos eseményét láthatjuk megfilmesítve. A sok híres eseményen és helyszínen kívül sok más ismert ember is feltűnik a sorozat évadjai alatt például: Winston Churchill, Margaret Thatcher, Harold MacMillan, Edward Heith és Neil Armstrong. 

Az imént említetteket figyelmen kívül hagyva a sorozat azért kiváló még, mert egy igazán rendkívüli történelmi és fura világot mutat meg nekünk minden téren.

A főszerepben: Claire Foy, Olivia Colman, Matt Smith, Tobias Menzies, Vanessa Kirby, Helen Bonham Carter, Jeremy Northam, Josh O’Cnnor, Erin Doherty, John Lithgow, valamint Jared Harris, mint VI. György király

A sorozat negyedik évadja november 15-én érkezik a Netflixen.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.