Ajánló

Sorozatajánló (2021 január)

Boldog új évet mindenkinek! Remélhetőleg sokatok számára jól telt a téli szünet és az ünnepek. A vírus még most is komoly gondot okoz akár hazánkra vagy Hollywoodra nézve. Szerencsére a streaming szolgáltatások olyanok, mint a hegyomlás; megállíthatatlanok. Így ebben a hónapban szintén sok sorozat kap folytatást, ráadásul sok új sorozat jelenik meg. 

  1. Snowpiercer – Túlélők viadala (Snowpiercer 2020): Napjainkban a klímaválság egy olyan komoly problémává nőtte ki magát, amelyről szinte lehetetlen nem hallani a tévében, az interneten, vagy könyvekben. A híres francia képregény a Le Transperceneige is egy ilyen témát mesél el. A híres képregényt korábban az Oscar díjas dél-koreai rendező Bong Joon-ho dolgozta fel 2013-ban, tavaly pedig a Netflix készített  tévésorozatot a képregény és a film alapján. A sztori arról szól, hogy miután a klímaválságot nem tudtuk megállítani, az emberiség kilőtt egy rakétát a Napra, hogy próbálják késleltetni az elkerülhetetlent. Azonban a rakéta az ellenkező módon működött: lefagyasztotta az egész Földet. A kihalás szélénél egy Wilford nevű férfi feltalálta az örökké mozgó vonatot, a Snowpiercer-t, ahol mindenkinek egy fő szabályt kell követnie, mégpedig istenként kell, hogy tekintsenek rá, az emberiség megmentőjeként. A vonat elején élnek a gazdagok, akiknek csupán annyi a dolguk, miszerint élvezzék az életet. A vonat hátuljában élnek a szegények; ott az emberek a rosszabbnál is rosszabbul élnek. Nincs ételük, vizük és egész nap a vonaton kell dolgozniuk. A főszereplő André lázadást szervez, hogy senkinek ne kelljen nélkülöznie. Ám amint egyre közelebb kerül a mozdony elejéhez, annál hamarabb fedezi fel  a vonat sötét titkait, majd rájön, miszerint Wilford mégsem egy szent, ahogyan azt korábban hitte. Egy meglepően felemelő, akciódús sorozatról van szó, amely egy kicsit felnyitja az emberek szemét, így talán cselekvésre inspirálja őket. Bátran merem ajánlani, ha szereted a sciene-fiction témájú filmeket. 

A főszerepben: Jennifer Connely, Daveed Digs, Alison Wright, Lena Hall, Iddo Goldberg, Sam Otto, Sheila Vand, Mike O’Malley, Steven Ogg, Rowan Blanchard, valamint Sean Bean, mint Mr. Wilford (Gyűrűk Ura: Boromir, Trónok harca: Eddard „Ned” Stark) 

A sorozat második évada január 25-én érkezik a Netflixre.

https://www.imdb.com/title/tt6156584/?ref_=nv_sr_srsg_0

  • Jurassic World: Krétakori tábor ( Jurassic World: Camp Cretaceous 2020):Ahogyan azt már a címe is elárulja, ez a sorozat a Steven Spielberg által rendezett dinoszauruszokkal teli parkba visz minket. Mielőtt bárki egyből azt gondolná ez is olyan, mint a többi Hollywood által gyártott sorozat, ami azért készült el, mert kifogytak az ötletekből, a sorozat pont az ellenkezőjét mutatja meg – a Netflix egy igazán kreatív és más nézőpontból dolgozta fel a film eseményeit, egy animációs sorozat formájában. A sorozat 2015-ben az első Jurassic World film eseményei előtt játszódik, két nappal korábban, amikor egy fiatal fiú, Dárius fel akarja fedezni a park csodáit, ami egy gyerekkori álma volt. Sajnos nem sokáig tud ünnepelni, mert a szökött dínók, az életveszélyes helyzetek miatt folyton menekülniük kell. A legrosszabb pedig, hogy rajta kívül még öt tábortársának az életére kell figyelnie, sőt nem számíthatnak senki másra, csak egymásra. A sorozat roppant kreatív módon követi a film eseményeit, és ad saját karakterinek időt a kibontakozására. Részenként újabbnál újabb dinoszauruszokat láthatunk. Vannak barátságosak és vannak olyanok, amik már kevésbé. Ez egy animációs elemekben gazdag, egy látványos történetet feldolgozó sorozat, amit bátran merek ajánlani azoknak is, akik nem szeretik a dinoszauruszos témával kapcsolatos sorozatokat, mert egy rendkívül izgalmas történetet mesél el, ami nem csak a gyerekek figyelmét kötheti le. 

A főszerepben: Paul-Mikél Williams, Sean Giamborne, Raini Rodriguez, Jenna Ortega, Kausar Mohammed, Glen Powell valamint Ryan Potter, mint Kenji Kon

A sorozat második évada január 22-én érkezik a Netflixre.

https://www.imdb.com/title/tt10436228/?ref_=ttep_ep_tt

  • 3 Caminos (2021): Éreztétek már azt, hogy nehéz sorsotok van és nem tudjátok kik vagytok valójában?  Az El Camino egy olyan zarándoklat, amelyen évente sok ezer ember vesz részt. Lényegében egy sok kihívásokkal teli útról van szó, mely az emberek egy kérdésére válaszol. A Camino alatt az utazóknál nem lehet több, mint egy hátizsák, benne néhány fontos dologgal, így tanítva meg őket arra a leckére, hogy mi az igazán lényeges. Rengeteg ember, akik egész életükben nem ismerték egymást, most egy cél érdekében összefognak és együtt viszik véghez ezt a nagyszerű utazást, amelynek a végén választ kapnak a miértjeikre. Ami igazán jól ki van találva az a karakterek háttértörténete, amely elmondja ki miért vesz részt ezen az úton, és arra is fény derül, hogy egyáltalán mi inspirálta őket erre az egészre. Ha szereted a jól elgondolkodtató sorozatokat, amelyek inspirálnak arra, hogy ha csak egy kicsit, de változtass a saját életeden, akkor mindenképp ajánlom, hogy nézd meg.  

A főszerepben: Andrea Bosca, Cecilia Suárez, Xóan Forneás, Verónica Echegui,  valamint Alberto Jo Lee, mint Yoon Soo

A sorozat első évada január 22-én debütál az Amazon Prime Video-n.

https://www.imdb.com/title/tt11658082/?ref_=nv_sr_srsg_1

  • Lupin (2021): A népszerű könyvet, amely 1905-ben jelent meg, most a Netflix fogja feldolgozni. A Louvre Párizs legnagyobb múzeuma, ahol több milliárdnyi eurót érő műtárgyakat őriznek. A sorozat arról szól, miszerint egy Lupin nevű férfi egy drága nyaklánc ellopását tervezi, ami Mária Antóniáé volt. A sikeres akcióhoz kell egy terv meg egy jó csapat. Szerencsére Lupinnak mindkettő megvan. Egy rendkívül izgalmas Oceans Eleven-höz hasonló sorozatról van szó, ami egészen Párizsig visz el minket. Ami miatt igazán izgalmas  a sorozat az a csavaros háttértörténet, ami Lupin múltját öleli körül, és ami az egész tervét behálozza. A nyomozók, akik Lupint próbálják lekapcsolni veszélyesebbnél is veszélyesebb kalandokba keverednek. Bátran merem ajánlani, ha szereted a heist témájú sorozatokat, filmeket, és ha szereted a rejtélyes témájú krimi filmeket. 

A főszerepben: Omar Sy, Vincent Londez, Nicole Garcia, Antoine Gouy, Hervé Pierre, valamint, Clotilde Hesme

A sorozat január 8-án fog debütálni a Netflixen.

https://www.imdb.com/title/tt2531336/

  • Batwoman (2019):  Talán hallottatok már Batman történetéről, ismeritek az eredet-történetét. Ez azonban egy másik ember sztorija. Olyané aki Batmanhez közel áll. A tavaly az Arrowverse univerzumhoz csatlakozó sorozat, most Ryan Wilder életét meséli el. Ryan egy nehézsorsú lány volt, akinek az élete nem fenékig volt tejfel. Ám a komplikált élete még bonyolultabb lesz, amikor Kate Kane – azaz Batwoman – eltűnése után neki kell a denevér jelmezt felöltenie, éséjszakánként felvennie a harcot a bűnözökkel Gotham City-ben. Miközben a saját démonaival küzd, le kell győznie egy olyan démont, aki a város jövőjét fenyegeti. Ez a démon pedig nem más, mint Alice. Ryan-nek minden erejét és tudását be kell vetnie, hogy képes legyen hősként cselekedni és önzetlenül segíteni másokon, ahogyan a Bat csapatnak is egy igen nagy kérdésre kell válaszólniuk; miszerint képesek lennének elképzelni mást Batwomanként, de ami még inkább fontosabb: eltudnák-e fogadni, mint Gotham megmentőjeként. 

A főszerepben: Javicia Leslie, Rachel Skarsten, Meagan Tandy, Nicole Kang, Dougray Scott, Camrus Johnson, Shivaani Ghai, valamint Alex Morf, mint Victor Zsasz (https://en.wikipedia.org/wiki/Victor_Zsasz )

A sorozat második évada január 17-én érkezik az HBO-ra (az 1 évadot most az HBO GO-n lehet megtekinteni)

https://www.imdb.com/title/tt8712204/?ref_=nv_sr_srsg_0

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.