Ajánló,  Egyéb

8 érdekesség az Emily Párizsban sorozatról

A Netflix egyik új sorozata – amit nem mellesleg már mi is megosztottunk Instagram oldalunkon, – rendkívül megosztó. Többnyire mégis kedvelik az emberek, főleg a fiatalabb korosztály, hiszen van benne valami új, ami elbűvöl, és biztos vagyok benne, hogy sokan lennének Emily helyében.

Most ebből a cikkből olyan érdekességeket tudhattok meg, amelyek által valamennyire beleshettek a színfalak mögé

  1. Emily szépségtitkai

Aurélie Payen sminkmester néhány héttel ezelőtt leleplezte a sorozat nézői előtt azokat a szépségápolási termékeket, amiket a forgatások alatt használtak. Lily Collins arcbőrére például a Quantum Botanika ápolóit használták. Ezeken kívül a francia gyógyszertárakban fellelhető Collagena hidratáló szemtapaszokat alkalmazták sminkelés előtt.

Ha már smink; Lily szemöldöke egyébként is hangsúlyos a hétköznapokban, így ez Emilynél sem volt másképp. A kiemelés rejtelme abban rejlik, hogy a bőrszínnél egy árnyalattal világosabb Laura Mercier korrektort használtak, és az Anastasia Beverly Hills szemöldökgéljével fixáltak. A francia sminkhez párosul még az enyhe, „láthatatlan” szemsmink, a kiemelt ajkak, és az arccsont halvány pirosítása.

Emily vagány fejfedőihez gyönyörű haj is párosult: a laza hullámos fürtöket a Bumble and Bumble márka hajformázójának köszönhetik.

2. Felcsendülő dallamok

A 10 epizód alatt összesen 76 dal szólalt meg, ismert és ismeretlen előadóktól, franciául és angolul egyaránt.

3. A stáb

Azt már mindenki hallhatta, miszerint a sorozat alkotója ugyanaz a Darren Star, mint aki a Szex és New Yorkot kreálta, de nem csak ő az egyetlen egyezés. A jelmeztervező, Patricia Field szintén dolgozott mindkét produkción, így ha hasonlóságokat venne észre bárki, ne lepődjön meg.

4. A forgatókönyv

Az írók az ihletért Párizsig mentek, hogy élethű legyen a megalkotott világuk. Sőt! Ugyanazon éttermekbe jártak, mint a főhőseik.

5. Emily életkora

Ez a szám egyszer sem hangzott el a szériában, noha mindenki tisztában van vele, hogy 20-30 között lehet. Néhány morzsát azonban elejtettek, amik alapján ki tudjuk számolni.  Emily pár éve fejezte be a főiskolát, ahol mesterfokon végzett. Szóval, ha 18 évesen ballagott el a középiskolából, és utána el is kezdte a marketing kitanulását, akkor 22-23 éves korában fejezte be. Majd munkába állt, ahol eleget kellett dolgoznia, ahhoz, hogy átvegye főnöke helyét a francia világvárosban. Ebből adódóan Emily nagyjából 25 éves lehet. Noha Lily Collins azt nyilatkozta 22, később vicces módon kijavította magát a közösségi oldalán.

6. Foglalkozás

A francia séfet, Gabrielt alakító Lucas Bravohoz a valóéletben ugyanúgy közel áll a gasztronómia. Mikor megkérdezték tőle, vajon tud-e főzni, meglepő választ adott. Nem elég, hogy tud, hanem egy ideig még dolgozott is a szakmában.

View this post on Instagram

BTS in black and white just hits different 📸

A post shared by Emily In Paris (@emilyinparis) on

7. Lily igazából angol

Annak ellenére, hogy a címszereplő karakter megtestesíti az amerikai egyoldalúságot, a főszereplő Lily Collins mégis Angliában született. Egészen 6 éves koráig élt ott, majd szülei válása után édesanyjával Los Angelesbe költözött.

8. Második évad**

A széria többnyire pozitív visszhangjából ítélve a rajongók számíthatnak rá, de a koronavírus szempontjából kérdéses a folytatás. Az írók azonban már terveznek, és reményeik szerint a második évadban bővebben be tudják mutatni a párizsi életérzést, ezzel együtt pedig Emily világát.

** 2020. 11. 11-én bejelentették, hogy visszatérnek az új évadra

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.