Egyéb

A tökéletes nyári képek

Ha nyár, akkor programok, nyaralás stb. Ezek legfőbb velejárója a fotózás. Elmondom röviden, hogyan készíts jobbnál jobb nyári fotókat az Instagramra. 😉 

Az első és talán a legfontosabb odafigyelni a fényekre. A nyári naplementében például sokkal élénkebb színekben pompázó képet tudsz készíteni, mint egy fa árnyékában. A háttérben csillogó strand vize is sokat dobhat a képeden.  

VÁGÁS! Próbáld a képeid mindig a megfelelő webes felület formájához igazítani a vágással, az Instagram esetében ez az 1:1, tehát a négyzetes képarány. 

A kevesebb néha több! Ne akarj a képeiden egyszerre mindent megmutatni, túlzsúfolt lesz, így az igazán lényeges dolgokra nehezebben lehet felfigyelni, esetleg pont a lényeg felett fog elsiklani a követőid tekintete. 

NE komponálj mindent középre! Ha a képeiden a témát nem középre, hanem az úgynevezett harmadolópontokra/vonalakra helyezed azzal jóval természetesebb hatást tudsz elérni. 

A legegyszerűbb, mégis leghatásosabb módszer a legjobb kép elkészítéséhez az, hogy készíts minél több képet, majd válogass. Elvégre nem sikerülhet minden elsőre. 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.