Egyéb

Albumajánló 2020 (3.rész)

Elérkeztünk a zenei visszatekintőnk utolsó részéhez, ahol most a külföldi férfi előadók munkáiról olvashattok.

5 Seconds of Summer – CALM

Megjelenés: 2020. 03. 27.

Az ausztrál együttes negyedik lemeze tavaly tavasszal, nem sokkal a leállások után jelent meg. Annak ellenére, hogy évek óta a köztudatban vannak, és pályafutásuk elején már az egykori One Directionnel turnéztak, hazánkban előző albumukkal, a Youngblooddal kerültek igazán a köztudatba. A CALM ugyanolyan sikernek örvend, annak ellenére, hogy Amerikában egy félreértés miatt, a fizikai formátumok egy héttel előbb kikerültek. Ezáltal a Billboard 200-as listáján mindössze a 62. helyig nyitottak, majd a megjelenést követő héten is csak a második helyre tudtak felkúszni. Ez a banda eddigi leginkább önazonos lemeze, mi sem bizonyítaná jobban, mint maga a cím, ami a tagok nevének kezdőbetűiből állt össze. Reméljük, 2021-ben első alkalommal eljutnak Magyarországra, azon belül is a Budapest Parkba, bemutatni új dalaikat az itthoni közönségnek.

Ashton Irwin – Superbloom

Megjelenés: 2020. 10. 23.

Visszacsatolva az előző részhez, az egyik bandatag szólólemezt is készített a 2020-as évben. Persze egy zenekarból mindenki az énekesre, esetleg a gitárosra gondolna, amikor felmerül a téma, miszerint egyedül készítene valamit. Itt erről szó sincs, hiszen a 5SOS dobosa vágott bele egy nagyobb projektbe. A bezártság idején sikerült debütálnia, mint külön előadó, de ez nem jelenti a banda végét, egyszerűen arról van szó, miképpen ezek a dalok nem teljesen azonosak azzal, amit négyen képviselnek. Zeneileg azért nem olyannyira eltérő, mivel a gyökerek megmaradtak, azonban a témák szinte összehasonlíthatatlanok, személyes filozófiát, értékrendet, és érzésvilágot fedezhetünk fel.

The Weeknd – After Hours

Megjelenés: 2020. 03. 27.

Sokan nem is gondolnák, hogy az egyik legfelkapottabb külföldi énekes Abel Tesfaye, művésznevén The Weeknd, márciusban már negyedik stúdióalbumával jelentkezett. A 2019 végén megjelent Blinding Lights kislemez már akkor csúcsokat döntött, de ténylegesen 2020-ban vált sokak kedvencévé. A publikálás előtt 3 nappal leplezték le a tracklistet, amiből kiderült, hogy ez lesz az első olyan projektje az eddigi hatból, ahol egyetlen közreműködő sem vesz részt. Annak ellenére, miszerint a zenehallgatók nagy része az év korongjának tartotta, Halsey-hoz hasonlóan ő sem zsebelt be egyetlen egy Grammy-jelölést sem. Ez természetesen nagy port kavart mind a fanoknál, mind a készítőknél. Az előzőekben már győzedelmeskedő The Weeknd a Twitteren írt erről, korruptnak nevezve a díjátadó bizottságát.

Asking Alexandria – Like A House On Fire

Megjelenés: 2020. 05. 15.

A magyar hallgatók számára talán egy fokkal ismertebb metalcore banda hatodik nagylemezét adta ki az előző évben. Ez volt a második azóta, hogy eredeti énekesük a kilépését követően visszatért. A megszokottakhoz hasonló, ugyanakkor eltérő dalok kerültek fel, amelyek egyszerre mossák össze a 2013-as From Death to Destiny és a 2017-es self-titled album zenéinek stílusát. Az elmúlt évtizedben már koncerteztek hazánkban, és tavaly novemberben köszönthettük volna újra őket, viszont erre az ismert okokból nem került sor.

YUNGBLUD – weird!

Megjelenés: 2020. 12. 04.

Az év végén az angol Dominic Harrison, aki a YUNGBLUD művésznéven alkot kiadatta második lemezét, ami a debütáló anyagát a 21st Century Liability-t követi a sorban. A lázadó hangvétel, a fiatalok és az egyenlőség képviselete továbbra is fennáll a munkásságában, miközben komoly és megfontolt hangvétellel nyit a hallgatók felé. Travis Baker és Machine Gun Kelly is beköszöntek egy szám erejéig, ami már nem az első közös együttműködésük volt. YUNGBLUD az egyik legközvetlenebb zenész, aki nagyon is odafigyel a rajongóira, így nem csoda, hogy a fanok száma egyre magasabb. Több magyar interjút készítettek már vele, ha idén minden jól megy a 2019-es Sziget fellépése után most a Volt fesztivál nagyszínpadán láthatjuk élőben.

További hallgatásra érdemes albumok: Justin Bieber – Changes, Blackbear – everything means nothing, The 1975 – Notes On a Conditional From, lovelytheband – conversations with myself about you, Niall Horan – Heartbreak Weather, Shawn Mendes – Wonder, Louis Tomlinson – Walls, Sam Smith – Love Goes, Tame Impala – The Slow Rush

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.