Egyéb,  Interjú

Interjú az iskola új diákelnökével

Mint ahogy azzal sokan tisztában vagytok, a gimi közéletét a tanári kar mellett a Diákönkormányzat határozza meg, akik gondoskodnak arról, hogy iskolánk napról napra színesebb és összetartóbb közösség legyen. Az idei évtől viszont szükséges volt az új elnök megválasztása, hiszen az eddigi szerepkört betöltő, Seres Vanda (12. B-s tanuló) végleg búcsút int gimnáziumunknak, és elkezdi a nagybetűs életet.

Bár tett arról, hogy remek utódja legyen, akivel meg is ismerkedtünk, hogy bemutathassuk Nektek! 

Szóval fogadjátok sok szeretettel interjúnkat Jellinek Leventével, aki iskolánk új elnöke!

D: Nagyon hálásak vagyunk, hogy elvállaltad az interjút. Betudnál nekünk mutatkozni pár mondatban?

L: Jellinek Leventének hívnak, 15 éves vagyok, a Platánból jöttem, és a 9.A osztály tanulója vagyok. Itt születtem, és itt élek Kiskunfélegyházán.

D: Mondd, hogy érzed magad eddig itt a Mórában?

L: Nagyon jó végre, egy érettebb közegbe érkezni, és végre nagyobbak között lenni. Teljesen más érzés, hogy nem pici gyerekek között vagyok, mint általános iskolában. A tanulást tekintve már általánosban nagyon féltem, hogy sokat kell majd tanulni, de pozitívan csalódtam. 

D: Milyennek véled, az itteni diákélet hangulatát?

L: Eleinte, amikor megtudtam, hogy ide fogok járni akkor még izgultam, hogy milyen lesz, mivel most mi leszünk itt a picikék, de azt gondolom, hogy minden izgulásom alaptalan volt, mert mindenki nagyon rendes és segítőkész.

D: Milyen érzés elnöknek lenni? Van-e esetleg olyan dolog, amitől tartasz egy picit?

L: Elnöknek lenni nagyon jó érzés, mert már általánosban is nagyon szerettem segédkezni bármiben az iskola részéről. Maximum a megfelelési kényszer van bennem félelemként, hogy biztos megfeleljek mindenkinek. 

Zs: Mit szóltál akkor, amikor kiválasztottak téged, hogy rád gondoltak, és hogy szeretnék, hogy te legyél az új elnök?

L: Nagyon meglepődtem, mivel egyáltalán nem ismert engem Vanda és nem tudta, hogy ki vagyok, csak beültem a leghátsó padsorba, és rám mutatott, hogy téged szeretnélek választani. 

Zs: De egyébként ez nagyon jó, mivel kilencedikes vagy, és így 4 évig tudsz elnök lenni.

D: Mit gondolsz, melyik az a tulajdonságod, ami a legjobban segíti az elnökséged?

L: Szerintem a kreativitásom az, ami a legjobban segít.

D: Ugye említetted, hogy általános iskolában is tagja voltál a DÖK-nek. Erről mesélnél picit, hogy esetleg ott is elnök voltál-e?

L: Általánosban nem volt ilyen elnökség, mivel akkor még mindenki sokkal éretlenebb, meg akkor még azért kisebbek vagyunk, és csak egy tanár volt a vezetője. Nálunk a Platánban nem volt olyan komoly. Néha volt, hogy például volt egy farsangi diszkó, és akkor ki kellett pakolni a padokat vagy a büfében árulni. Nem voltak olyan komoly programszervezések, hanem csak inkább segédkezni kellett.

D: És mik a terveid a DÖK-kel a jövőben? Vannak-e olyan dolgok, amiket mindenféleképpen meg szeretnél valósítani?

L: Igazából még erre nem gondoltam, hogy mi lenne a jövendőbeli cél, de mindenféleképpen szeretnék jó munkát végezni, és bármilyen új programra nyitott vagyok.

Zs: A DÖK-ös képviselőkkel és az elnökséggel milyen a kapcsolatod? Ők, hogy viszonyulnak hozzád?

L: A képviselőkkel még nem volt túl sok időm beszélgetni, de nagyon rendes emberekkel van teli. Segítőkészek, és általában jó meglátásuk van. Az alelnökökkel sajnos még nem volt alkalmam beszélni, de a titkárral már sokat beszéltem, és vele már megtaláltuk a közös hangot szerintem.

D: Arra lennék kíváncsi, hogy a szüleid mit szóltak, vagy hogy reagáltak arra, hogy te lettél az elnök?

L: Teljes mértékben támogatnak. Amikor aznap hazaértem, még akkor, amikor Vanda először mondta, hogy majd téged szeretnélek, mondtam anyáéknak, ők pedig azt mondták, hogy elég korán nagy szerepre tettél szert, és nagyon meglepődtek ők is. De hihetetlenül örültek, és segítenek bármire szükségem van.

Zs: Mi az, ami érdekel itt az iskolában, a tanulmányaidat tekintve? 

 L: A későbbiekben orvos szeretnék lenni, ezért a biológia és a fizika érdekel, és majd azokból szeretnék érettségizni.

Zs: Számodra motiváló az iskolai környezet?

L: Már önmagában az A osztály nagyon motivál jegyeket tekintve, mivel mindenki teper, és meg kell felelni, és ezért ez nekem egy motiváció, hogy én is megfeleljek az osztálynak. 

Nagyon hálásak vagyunk Leventének, hogy időt szakított ránk, és sok sikert kívánunk neki a továbbiakban! Az MGM szerkesztősége biztos abban, hogy Levente jól fogja vezetni a DÖK későbbi munkáit.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.