Egyéb

Tanulást segítő alkalmazások

Még messzinek tűnhet, de nagyon hamar eljön az év vége, miután lezárult az első félév. Éppen ezért fontos, hogy nyugodtan, stabil érdemjegyekkel zárhassunk – akár a bizonyítványt, akár az érettségit nézve. A következőkben néhány telefonos applikációról olvashattok, amelyek valamilyen formában megkönnyítik a tanulást.

Quizlet

A letisztult applikáció a nyelvtanulásban nyújt segítő kezet azoknak, akik nehezebben sajátítják el az idegen nyelvű szavakat, vagy gyorsan szeretnének sokat haladni. Ebben rejlik a népszerűsége is, hiszen nem kell kézzel írt cetlikkel (ami egyébként szintén hasznos lehet) küszködni, hanem különféle módokon – pl. villámkártyákkal, rögtönzött teszttel – lehet gyakorolni.

Zanza

Valószínűleg nincs manapság olyan diák, aki nem találkozott volna még a zanza.tv – vel. Az érettségire felkészítő videós oldalnak, viszont telefonos appja is van. Igaz  ott nem a videók, hanem egy táblajáték kerül előtérbe. A csapatban vagy egyénileg játszható játékban a fő érettségi tárgyak (magyar, történelem, matematika) mellett sportelméleti témakörben is tesztelhetjük magunkat.

Flashcards

Jelen esetben ez most nem egy meghatározott alkalmazás, hiszen tapasztalataim szerint, mindenkinek a saját igényeinek, “ízlésének” megfelelőt kell kiválasztania. Többféle színes lehetőség van, de a lényegük ugyanaz: a kártyák egyik oldalára információkat, fogalmakat szerkeszthetünk, a másik oldalára pedig egy-egy kifejezést/megnevezést. Teljesen olyan, mint a manuálisan papírra készítettek, viszont valamivel gyorsabb és egyszerűbb őket kivitelezni.

Remélem hasznos ismereteket szereztetek, azonban fontos kiemelni, hogy a telefonunkkal nem csak ilyen módon tanulhatunk. Már az is sokat számít a nyelvtanulásnál, ha idegen nyelvű zenéket hallgatunk, vagy filmeket nézünk. Talán mégis az egyik legkézenfekvőbb dolog a YouTube használata; remek videókat és csatornákat lehet találni, amik pont a tanulók számára készülnek. Emellett a manapság egyre népszerűbb podcastpiacon is fellelhetőek érdekes és hasznos felvételek.

 Jó tanulást kívánunk!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.