Ajánló,  Egyéb,  Környezet

#TeamSeas

Számomra mindig is inspirálóan hatott, mikor hírességek képesek emberek millióit felkarolni és jótékony célok elérésére ösztönözni, hírnevük kihasználásával. A világ számtalan, mindennapi problémája felett siklunk el érdektelen módon, majd szembejön velünk egy-egy „pusztába kiállott szó” híres egyéniségek által és hirtelen elkezdünk érdeklődni az adott cél iránt.

Egy aktuális, kiemelkedő akció kezdeményezője MrBeast amerikai youtuber aki 2021 októberében elindította #TeamSeas nevű, tengerpart takarító akcióját, Mark Roberrel karöltve. Céljuk kb. 130 millió kilogrammnyi szemét összegyűjtése volt a világ tengerpartjairól, amelyhez 30 millió dollárt kívántak összegyűjteni. Első úti céljuk a Dominikai Köztársaság volt ahol körülbelül 2000 önkéntes segítségével gyűjtöttek össze mintegy 45 ezer kilónyi szemetet.

A kampány három fő eleme magába foglalja a folyókban illetve tengerekben úszkáló ezen túl a partokra kisodort szeméthalmok összegyűjtését. Minden adományozott dollár után körülbelül fél kilogrammnyi szeméttől tisztították meg a vízi környezetet. Több mint hatszázezer adakozó, köztük számos, hasonlóan sikeres youtuber segítségével, valamint Autsin Russell hatalmas adományával a #TeamSeas három hónappal indulása után elérte a kitűzött célját. MrBeast-nek azonban nem ez volt az egyetlen figyelemfelkeltő akciója. 2019-ben indított kampány. a Team Trees segítségével 20 millió fát ültettek. A kampány híre eljutott olyan nagy emberekhez, mint Elon Musk, vagy PewDiePie.

Sajnos a világunkban továbbra is égető probléma a környezet, valamint vízszennyezés és az emberek döntő többsége még mindig  nem veszi túl komolyan. Remélhetőleg az ehhez hasonló jótékonysági akciók híre még jobban szárnyra kap és minél több személyhez jut el az üzenet, annál élhetőbbé válik bolygónk élettere.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.