Egészség, sport,  Életmód,  Interjú

A januári hónap feltörekvő tehetsége, Trungel-Nagy Kolos

Nem csak egy új év köszöntött be, vagy éppen a félévzárási hajsza, hanem egy újabb hónap is, amely nálunk egyenlő egy tehetséggel, aki iskolánk közösségét színesíti. 

Újévkor rengetegen tesznek fogadalmat, vagy éppen határozzák el, hogy az idei évben bizony odateszik magukat. Hogy mi is hozzájárulhassunk a motivált évkezdéshez, Trungel-Nagy Kolossal készítettünk interjút, akinek a motiváció fogalmán kívül, már csak a sportoláshoz van több köze.

Tehát, ismerjétek meg a Móra Gimi 11.A osztályos tanulóját, Kolost, kinek élete szorosan a triatlonhoz fűződik!

D: Először is köszönjük, hogy elfogadtad a felkeresésünk. Az első kérdésem az lenne, hogy bemutatkoznál nekünk egy picit?

K: Trungel-Nagy Kolosnak hívnak, 11.A osztályos tanuló vagyok. Sportolni elsős koromban kezdtem. Óvodában szerettem meg nagyon a futást, és akkor tanultam meg úszni is. Szüleim ezt észrevették, és kerestek egy futóedzőt. Ő azt ajánlotta, hogy ne csak fussak, mert az nagyon monoton, hanem bővítsük egy picit, és a triatlon volt a legkézenfekvőbb. Úszni ugyebár már tudtam, a bicikli pedig csak jött mellé.

D: Van/volt-e olyan a Családban, aki sportolt, esetleg, aki motivált a sportolásra?

K: Apukám csinált csak hobbi szinten futóedzéseket, de alapjáraton nem volt senki, aki úszott, futott vagy biciklizett volna.

D: Mint minden sportolónak, így biztos neked is van példaképed. Megosztanád velünk, kire tekintesz fel?

K: Konkrét példaképem nincs, viszont több emberre is felnézek, de ha egyet kéne mondanom, akkor talán Mo Farah lenne az. 

D: A jövődet esetleg a sportban képzeled el, vagy esetleg van más út is? 

K: A tanulással is vannak céljaim, de elsősorban ki szeretném próbálni magam sportolóként is az élsportban.

Zs: Megosztanád velünk, hogy mi motivál a mindennapokban?

K: Igazából a sikereim, amiket elértem, és a kudarcok, amiket sikerült feldolgozni. Ezek adnak nekem erőt. Valamilyen szinten a testvérem is, mivel ő is triatlonozik, és ott vagyunk egymásnak.

D: Említetted, hogy testvéred is sportol. Van köztetek bármi féle versengés ilyen téren?

K: Edzéseken mindig húzzuk egymás agyát, hogy na akkor ki lesz az első, de ezen kívül a kapcsolatunk teljesen normális.

Zs: Volt-e már esetleg egy olyan mélyebb pont, amikor elgondolkodtál azon, hogy nem akarod folytatni esetleg nem éri meg hosszútávon? 

K: Pár évvel ezelőtt volt egy ilyen szituáció, amikor próbáltam nagyon komolyan venni a szezont és az alapozást, csak a versenyszezonban volt 3 nagy esésem, amiből legalább 1 hét mire felépül az ember. Ott kicsit úgy éreztem, hogy nem igazán éri meg ezt folytatni.

Zs: És ezeken kívül, volt-e esetleg olyan baleseted, ami miatt hosszabb szünetet kellett tartanod?

K: 2 hétnél nem volt még hosszabb, hogy szünetet kellett volna tartanom. 

Zs: Melyik az a verseny vagy sportesemény, amire nagyon szívesen eljutnál?

K: Egyértelműen az olimpia. 

Zs: Van olyan hobbi, amivel kipihened az edzés és a versenyek fáradalmait?

K: Hobbim igazából nincsen, barátokkal szeretek lenni, horgászni szoktam, de úgy ezeken kívül különösebben nincs.

Zs: És melyik versenyeredményedre vagy a legbüszkébb?

K: Hát a mostani Európa Bajnoki címemre vagyok a legbüszkébb.

D: Esetleg van-e olyan sport/edzőtársad, akit a sport által ismertél meg? És van-e olyan emléked esetleg, amit megosztanál velünk?

K: Van persze. Az iskolás legjobb barátom, viszont van egy másik, ő Nagyatádon él, és szintén triatlonozik. Az egyik edzőtáborban ismertük meg egymást. Annyira jó a kapcsolatunk, hogy hiába lakunk egymástól 350 km-re, mégis szinte minden héten beszélünk telefonon, és nagyjából az egész nyarat együtt töltjük.

Zs: Azt szerettem volna még megkérdezni, hogy esetleg van-e valamilyen motiváló mondat vagy idézet, esetleg egy film, zene, vagy akár egy pillanat, ami sokszor eszedbe jut? 

 K: Legfőképpen versenyekről vannak pillanatképek, mint például, amikor beértem a célba, a mostani Európa Bajnokságon. Az sokszor eszembe jut.

Még egyszer nagyon köszönjük Kolosnak, hogy elfogadta a meghívásunkat, és gratulálunk neki a sportban elért eddigi eredményeiért! További sok sikeres versenyzést kíván az MGM csapata!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.