Életmód

Az év tökéletes lezárása

Sajnos a jelenlegi időszakban semmi nem a megszokottak szerint történik, talán ezért méginkább indokolt a rendezettség a fejünkben és lelkünkben egyaránt. A decemberi hónap a lezárást hozza magával, de abban biztosak lehetünk, hogy ezen rossz dolgokat nem lehet egyszerűen  ellapozni a naptárban, viszont az év vége felé, s a téli szünetben megteremthetjük az egyensúlyt – legalább a magánéletünkben. Ehhez szedtem most össze néhány tanácsot, hogy ne szétesve kezdődjön a következő év.

1. Családi pillanatok

Talán már minden otthonban túl sok az az idő, amit a családtagokkal kell tölteni, és természetes, amikor már a szeretteink is ki tudnának kergetni a világból. Mégis kifejezetten fontos az együtt eltöltött minőségi idő, hiszen ezáltal tudunk feltöltődni és új élményekre szert tenni, az ünnepi időszakban. Ezenkívül azon diáktársaim számára, akik hamarosan szintén kirepülnek, –  a továbbtanulás/költözés okából – plusz időt nyertek az otthoni lét megélésében. Ugyanis bárki bármit mond, a boldog perceket biztosan vissza fogjuk sírni, így van még esély kiélvezni ezeket.

2. Múlt-jövő lista

Az aktuális év lezárása nem muszáj, hogy csupán fejben történjen meg, sőt még jobb, ha papírra vetjük – akár elektronikus formában. Fontos a tudatosság, így érdemes lejegyzetelni azon dolgokat, amikre az idei évben büszkék vagyunk, amit sikerült elérnünk, vagy éppen mérföldköveket, amelyek egész életünkre ki fognak hatni. Ezzel szemben a lap másik oldalára felkerülhetnek azon dolgok, amik talán kimaradtak 2020-ból, vagy újonnan tűznénk ki őket. A tartalom mindenki számára egyénfüggő, a  leglényegesebb, az átlátható összegzés

3. Tanulmányok

A cím ellenére, ezen pont alatt nem a szünetbeli tanulásra gondoltam, mert az általában a pihenésre való. Ennek tudatában ajánlom, – ha tehetitek – hogy erre az időre ne hagyjon senki plusz feladatot magának, mivel a halogatás szépnek tűnik, mégis kellemetlen a két ünnep között is az elmaradt feladatokat pótolni. Ezzel szemben gimis diákokként szerintem elengedhetetlen, miszerint ezt a területet szintén rendszerezzük az életünkben. Hasonlóan az előbbi listához, itt is készíthetünk egyet, vagy össze is vonhatjuk őket. Egy dolog számít, hogy tisztában legyünk a tanulási szándékainkkal, ha szükséges reformáljuk őket, mert az év végétől január 23-a nagyon közel lesz, és hiába “csak” félévzárás, azok a jegyek ugyanúgy megmaradnak 5 hónappal később is. Ezenkívül a kitűzött dátumokra, legyen az nyelvvizsga, vagy érettségi, győződjünk meg arról, hogy időben elkezdjük a készülődést, hiszen azokat a napokat már senki nem fogja visszaadni.

Remélem valamennyire segített ez a bejegyzés arról, miképp zárjátok megfelelően az évet, továbbá kitartást és sok sikert kívánok 2021-hez!

Ezenkívül ne feledjétek, magazinunk csapatához folyamatosan várjuk az alkotni vágyókat, és ez jövőre sem lesz másképp.

(kép:WeHeartIt)

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.