Ajánló,  Életmód

Hogyan utazd be a világot pénztárcabarát módon?

Bizonyára Te is számtalanszor elgondolkodtál már azon, milyen lenne egyszer körbeutazni a világot.  Hidd el, nekem is az egyik bakancslistás álmom. Mindamellett, amin legtöbbet tűnődtem az az volt, hogy mégis hogyan lehetne egy ilyen utat mindinkább pénztárcabarát módon megvalósítani.  Ezért, összegyűjtöttem néhány hasznos tippet és jó tanácsot, hátha Neked is jól jön majd a jövőben.

Az elején fontos leszögezni, nem kell pénzhegyekben úszkálnod ahhoz, hogy világot láss!

Az olcsó módon való utazásnak egyik kulcseleme, hogy tudd használni azokat a hasznos alkalmazásokat és weboldalakat, amelyek segíthetnek Neked csökkenteni a költségeidet, vagy ami még jobb, hozzásegítsenek, hogy még az utazás során is keress egy keveset.

Hogyan indulj neki:

Vállalj munkát külföldön!

Tudom, elsőre kicsit elrettentően hangozhat, hiszen gyakorlatilag nyaralni mész, miért is akarnál közben dolgozni? De ezeknek a munkáknak is megvannak a maga előnyei. 

Au Pair

Az Au Pair főként egy Amerikában ismert munkavállalási lehetőség. A résztvevőnek egy Amerikai host család gyermekeire kell vigyáznia és olykor egy kis házi munkát végeznie, viszont ennek fejében kap ingyen szállást, ellátást és egy kis keresetet is összegyűjtögethet.

WWOOF

Ez egy angol rövidítés, ami nagyjából annyit jelent, hogy Biogazdálkodások  Lehetőségei Világszerte. Hidd el, mielőtt utána néztem nekem sem mondott sokat. Ezen szervezeten keresztül lehetőséged nyílik egy farmon dolgozni a világ több mint 130 országában. Neked csak addig terheli a pénztárcádat, amíg eljutsz oda, ezen felül szabad szobát és ellátást kapsz, nem is említve, hogy számtalan király emberrel ismerkedhetsz meg az ott töltött idő alatt.

Hogyan utazhatsz? 

Interrail

Az Interrail-rel Európán belül kedvezményesen utazhatsz bármelyik országban a megadott időtartamon belül. Európa országai különböző árkategóriákra vannak felosztva. Lehetőséged van előre összeállított utak közül választani, vagy saját magad által összeválogatott helyekre ellátogatni.

Egyéb stratégiák, hogyan spórolj még többet:

Főzz magadra! A helyi ételkülönlegességeket muszáj kipróbálni, de hosszabb távon jobb, ha nem minden étkezést egy étteremben fogyasztasz.

Nézz utána a helyi diák és turista kedvezmény kártyáknak

Mindig kérdezz rá a kedvezményekre, hiszen ezzel sokat spórolhatsz! Szerencsére Európában a múzeumok, galériák és híresebb turista látványosságok nagy része mindig rendelkezik valamilyen kedvezménnyel, kérdezz bátran!

Autóstop-Hitchiking

Mielőtt elgondolkoznál ezen a lehetőségen, fontos, hogy tisztában légy néhány dologgal. Fontos, hogy érthető feliratot készíts, így mások látni fogják, mi az úticélod. A fontos tárgyaidat mindig tartsd magadnál és küldd el az autó rendszámát, ami felvett Téged egy barátnak. Jobb félni, mint megijedni.

 Összefoglalva, a világ rengeteg olyan lehetőséggel tud szolgálni, amellyel gazdaságos módon körbe tudod utazni, ha nyitva tartod a szemed. Bármilyen terveid legyenek, örülök, hogyha tudtam egy kis útmutatást adni a jövőbeli utazásaidhoz!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.