Életmód,  Otthon,  Tech

Tippek a Home Office-hoz!

Sajnos egy ideje ismét itthonról kell tanulnunk, és igazán senki sem tudja még meddig. Ezért ebben a cikkben összegyűjtöttünk Nektek pár kelléket és tippet, amivel az otthon töltött órákat a kényelem, profizmus és egészség új szintjére emelhetitek!

  1. Figyelj oda, hogy a wifid szuper formában legyen!

Manapság szinte minden wifi routereren találhatunk 5GHz-es sávot. Ez sokkal gyorsabb, mint az elődje, viszont sajnos nem minden eszköz tud rá csatlakozni. Ha látsz olyan wifi nevet otthon, ami végén „_5”-van, arra kapcsolódj! További wifi tippeket a PCWorld szuper cikkében olvashattok!

Sajnos a szolgáltatók által biztosított routerek nem mindig a legjobbak a piacon, így lehet érdemes elgondolkodni egy új eszköz beszerzésén.

A TP-Link Archer AX20 egy nagyon szuper és megbízható eszköz, az ország egyik leghíresebb hálózattechnikai márkájától. Ajánljuk továbbá az ASUS, Netgear és D-Link termékeket is!

2. Cseréld le a füzetet digitálisra!

Ez egy elég merész húzásnak hangzik, de manapság az oktatásban egyre népszerűbb a tabletek alkalmazása. Egy 10”-os tabletre tollal könnyedén lehet írni, végtelen számú lapot tartalmaz és simán lehet törölni amit írtunk. Ha vége a sulinak, este elég nagy egy kényelmes Netflix maratonhoz, de akár a rajzosok is örömüket lelhetik benne.

A 8. generációs iPad, és a Galaxy Tab S6 Lite két kiváló belépő tablet. Androidosok számára a Samsung kínálatát érdemes megfontolni, míg logikusan az Apple-ösök maradjanak házon belül. Az iPad mellé meg lehet venni az 1. generációs Apple Pencil-t (A 2. gen nem kompatibilis!), míg ez a Tab S6 Lite-nál benne van a dobozban.

3. Tekerd fel a hangerőt!

A digitális oktatás során kulcsfontosságú tényező, hogy halhassuk a tanárainkat és ők is minket. Figyelj oda asztali gépeknél, hogy a mikrofon ne legyen közel a hangszórókhoz, hogy elkerülhesd a visszhangot. Ha laptopot használsz, ne vedd nagyon hangosra, mert az is visszhangot okozhat. Továbbá, figyelj oda, hogy mindig a mikrofon irányába beszélj, hogy tisztán halljanak. Ez a legtöbb laptopon a kamera mellett található.

Ha hangosan szereted az órákat, akkor érdemes lehet beszerezned egy kis hordozható hangfalat. A JBL Go 3 tökéletesen megfelel erre. Viszont, ha nem szeretnél otthon másokat zavarni és egy fülhallgató érdekel, érdemes figyelembe venni a Sennheiser HD 350BT készülékét. Ez egy vezeték nélküli fülhallgató beépített mikrofonnal, tehát nem kell azon aggódnod, mennyire hallanak jól! Ha sokszor rosszul hallanak, éneklős videókat gyártasz, vagy olyan menő akarsz lenni, mint szeretett töri tanárunk, Dr. Nagy István, érdemes lehet beszerezned egy külön mikrofont.

4. Figyelj oda magadra!

Sajnos sokat ülünk egyhelyben az íróasztalunk előtt. De miért ne hozzuk ki belőle a legtöbbed? Ezeken a téli napokon érdemes feltekerni a fűtést, betakarózni és beszerezni egy elektromos lábmelegítőt 😀 . A derekadhoz, ha kényelmesebb tegyél egy párnát és figyelj a hátad egyenességére. Fontos lehet egy kényelmes szék, ami teljesen tartja a hátad. A szemeidet kímélheted a megfelelő fényviszonyok biztosításával – Kapcsolj lámpát, este használj a gépen és telódon kékfényszűrőt és sötét módot! Figyelj oda, hogy a sok tanulás közben azért fél óránként állj fel, csinálj meg néhány váll- és nyakkörzést, kicsit menj ki a friss levegőre is. Gondolj bele, hogy a tesi tanárod milyen büszke lenne rád 😀 ! Ne zárkózz be teljesen, beszélgess a barátaiddal, rendezd át a szobádat, próbálj új ingereket adni az agyadnak, hogy megőrizd a mentális egészségedet!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.