Interjú

Hobbi, mint munka

Az interjúalanyom Ifj. Juhász László – az “aranykezű” Juhász László fia, a Juhász Team alapítója – aki nem mindennapi munkájáról és életéről mesélt.

Ex-mórás vagy, ugye? Tudsz mesélni élményekről amik miatt mai napig jó visszagondolni a középsulis évekre?

Igen, emlékek azok vannak bőven, de lehet, hogy több a “kellemetlen” ezek közül, bár ettől függetlenül jó emlékként gondolok vissza a sulira. Ami talán a leginkább megmaradt bennem az egy matek szóbeli vizsga. Tudni kell, hogy a matek volt a legkevésbé kedvelt tantárgyam…sőt a tanár úrral sem volt a legjobb a kapcsolatunk. Röviden a lényeg; azt hiszem eléggé bestresszeltem magam, meg nagyon nem is tudtam a pótvizsga anyagát, és mákomra sikerült elájulnom. Mondanom sem kell, sikerült a pótvizsgám! 😀

Elmondanád, mivel is foglalkozol pontosan, és mióta?


A hobbim a melóm! 🙂 Gyerekkoromtól lovak közt vagyok, így a munkám is velük alakult ki. De a filmezéssel pontosan 18 éves korom óta foglalkozom, idestova 16 éve. Kezdetben lovász voltam, vagy hajtó. Mára én felügyelem a lovas jelenetek leforgását. A filmes körben “horse master” az elnevezésem.

Hogyan csöppentél ebbe a világba?

Édesapám által kerültem a filmezésbe. Ő ismerkedett össze egy angol filmes csapattal, és kaptam egy ajánlatot, hogy kimehetek Marokkóba a Mennyei királyság című filmbe. Így kezdődött a pályafutásom.

Milyen filmek vannak most forgatás alatt?

Sajnos a vírus erre a részre is kihatott, így idén nagyon kevés film forgatását indították el. Viszont svájci film jött, Black spider a címe, és volt egy-két reklám, de nagyon elenyésző számban.

A Juhász Team melyik filmben nyújtott teljesítményére vagy a legbüszkébb?

Úgy gondolom minden teljesítményünkre büszke lehetek, hisz’ nagyon jó munkát végzett a csapat, de talán a Ben Hur, a Robin Hood, a Witcher, és a többi Netflixes film, amikre büszke vagyok.

Kik a legnagyobb sztárok akikkel eddig forgattál?

Eleg sok “nagykutya” fordult meg a kezeim alatt. Például The Rock(Dwayne Johnson-a szerk.), Henry Cavill, Taron Egerton, Jamie Foxx, Morgan Freeman es meg hosszasan sorolhatnám. 🙂

Ezek közül volt olyan, akiért gyerekkorodban rajongtál?

Gyerekkoromban nem igazán ők voltak a sztárok, inkább mostanában futottak be. De talán The Rock és Morgan Freeman régebbi “darab” 🙂

Melyik filmekből forgattatok részleteket Magyarországon?

Szinte amikben szerepeltünk majdnem mindnek volt jelenete Magyarországon. Kivéve a Ben Hurnak. A Robin Hood sokáig forgott itt, az összes Netflix-sorozat itt ment le, szoval van bőven film.

Magyar filmekből, melyeket forgattátok ti?

Benne voltunk az Aranyéletbe, de ott volt a Kojot, a Valami Amerika 3, A Viszkis… Bár utóbbi két filmben nem lovakkal, hanem autós kaszkadőrként voltam jelen.

Hogy néz ki a ti szemszögetekből egy forgatás? Mennyi gyakorlás, ruhapróba, smink, stb.?

Szereptől függ mennyi idő. A próbák inkább a színészekkel vannak, nekünk azok nem próbák, hanem már inkább lójártatás. 🙂 A ruhapróba, smink akkor szükséges, ha a csapatból öltözik be valaki, vagy speciális esetben én. Akkor volt, hogy jó pár órát ott ültem 🙂

Hány fő teszi ki a Juhász Teamet?

A fix csapatom 8-10 fő, de ha nagyobb a film csatlakoznak hozzánk még jó páran. Úgyhogy film válogatja.

Mely országokban forgattatok már?Ilyenkor a lovak szállítása hogyan történik? Repülő, kamionok stb.?

Talán a legnagyobb utazásunk Kínába volt. Oda repülővel vitték a lovakat, több megállóval, nagyon sok óra utazással. Voltunk Olaszországban, Horvátországban, Angliában, és Görögországban is.

Visszanézed a filmeket? Melyik a kedvenc filmed, amit ti forgattatok?

Vissza talán nem, de amikor vászonra kerül a film akkor megnézem. 🙂 A Ben Hur talán, amit többször is láttam, de nézem a Witcher sorozatot is. Majd ha lesz időm a többi sorozatot szintén meg fogom nézni!

Hol látod magatokat 5 év múlva?

Ez nehéz kérdés. 🙂 Talán ugyanígy látom mint most, csak több film, több helyszín és több utazás. 🙂

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.